Црвена звезда у финалу, за одбрану титуле против Краљева

50

Кошаркашице Црвене звезде мтс и у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа ЖКЛС савладале Војводину 021, овог пута у Новом Саду 71-49 (18-17, 18-13, 24-12, 11-7) и оствариле пласман у финале. За одбрану шампионске титуле противник ће бити Краљево.

Ни у другом мечу црвено-беле нису имале већих проблема, и поред нешто чвршћег старта утакмице. У трећој деоници су преломиле утакмицу у своју корист, па је последњих 10 минута била формалност.

Црвена звезда је отворила утакмицу серијом 9-3, уз 7 поена Тине Јаковине, која одмах одговорила на тројку Катарине Јаковљевић, што су били једини поени домаће екипе до средине полувремена. Тада је Војводина везала осам поена и нове две тројке за прво изједначење, 11-11. Поен за поен и прва промена резултата у финишу, Жаклина Јанковић погађа за 17-16, али Снежа Богићевић чува Звездину предност на крају првих десет минута, 17-18.

Серију између две четвртине до 8-0 настављају Богићевићева и Дуња Зечевић што је натерало на тајм-аут тренера Јовановића при резултату 17-24. Уродило је плодом јер је Војводина мини серијом смањила минус на 21-24 а Црвена звезда пет минута није успевала да пробаци лопту кроз мрежицу. Јована Јевтовић је првим поенима прекинула пост, а Звезда у последњих два минута прави серију 8-2 за миран одмор. Жаклина Јанковић је погодила за 30-36 пре истека времена.

И ту је био крај неизвесности, Александра Катанић је погодила за три поена, затим била прецизна и са пенала за прву двоцифрену разлику на мечу, коју Звезда није испуштала до краја меча. Мини серијама је сломила отпор треће екипе на завршном турниру WABA лиге, а Катанићева и Снежа Чолић новим тројкама практично решиле питање победника. Марина Стојић и Жаклина Јанковић су успеле само да смање на 42-60 пред последњих десет минута.

Гошће су преко Катарине Јаковљевић (тројка) и Кристине Марјановић покушале да се приближе, али је Тина Јаковина одбила налет, а тандем капитена Наумчев-Катанић потврдио победу шампиона и пласман у финале. Коначан резултат поставила је тројком Милица Бојовић 1:10 пре краја сусрета за 49-71.

Најефикаснија у Новом Саду са 15 поена била је Александра Катанић, Челси Хал је убацила 11, Тина Јаковина 10.

Противник у финалу биће Краљево, које је и у другом мечу било успешније од Арт Баскета и надокнадило минус 6 у самом финишу утакмице за пласман у финале. Финална серија почиње у суботу, а предност домаћег паркета имаће Црвена звезда.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 2 (1ас), Хал 11 (4ск 4укл), Јованов, Чорто 4 (1ск 1ас), Богићевић 7 (4ас 3укл), Зечевић 6 (7ск 1ас 1блк), Катанић 15 (2ск 2ас 1укл), Недељков (1ас), Јевтовић 4 (4ск 2укл), Бојовић 7 (6ск 2ас 1укл), Јаковина 10 (4ск 1укл), Чолић 5 (3ск 6ас 1укл). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЈош један тријумф у низу Звездиног подмлатка
Следећи текстМилица вицешампионски, Бојан бронзани на Гран Слему у Анталији