Кадети за петицу

50

Кадетска селекција Црвене звезде је у оквиру 21. кола Суперлиге савладала Бродарац резултатом 5:1 и наставила са беспрекорним партијама. Меч је са два поготка отворио Дарије Маркочевић, да би се у наставку уписали редом Виктор Стојановић, Вукашин Ивановић и Стефан Голубовић, док су асистентски биланс у тиму Слађана Николића, поправили Урош Илић, Алекса Василић и управо расположени Ивановић.

Црвена звезда – Бродарац 5:1 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Андрија Стојановић.

Стрелци: Маркочевић у 38. и 40, Стојановић у 60, Ивановић у 71. и Голубовић у 79. минуту за Црвену звезду, а Миленковић у 73. минуту за Бродарац.

Жути картони: Милошевић (Црвена звезда), Мићић (Бродарац).

Црвена звезда: Вишњић, Остојић, Стојановић, Милосављевић, У. Илић (од 81. Ђурић), Младеновић, Милошевић (од 70. Т. Илић), Василић (од 70. Максимовић), Голубовић, У. Тегелтија (од 70. Вукојевић), Маркочевић (од 50. Ивановић).

Бродарац: Лончаревић, Влаисављевић, Миливојевић, Чоловић, Петровић, Трач, Перишић (од 55. Чудић), Милосављевић (од 63. Миленковић), Мићић, Ћирић, Јовић.

У добром расположењу су наши бисери ушли у данашњи меч, с обзиром да су се у току недеље, носећи дрес репрезентације Србије, пласирали на Европско првенство у кадетској конкуренцији. Ипак, вратили су се клупских обавезама и ставили на располагање тренеру Слађану Николићу, а мало је фалило да већ у 12. минуту видимо први гол на сусрету. Одлично је прошао Илић по левој страни и добро центрирао за Маркочевића који је скочио, трзнуо главом, али гађао тик поред стативе. Гости су узвратили у 27. минуту када је Мићић после добре контре гађао поред гола и мало разбудио наше кадете, којима су игру доста отежавали и временски услови, с обзиром на то да је киша константно падала, те да је терен био натопљен.

Тандем Илић-Маркочевић је сјајно функционисао и то је дошло на наплату у 38. минуту када је вихорни бек поново пробио, а талентовани нападач из Теслића, овог пута, трзнуо главом и погодио „малу“ мрежу, са неколико метара. Није се пуно чекало да Звезда удвостручи предност, а поново је кобан по ривала био Дарије Маркочевић. Одиграо је дупли пас са Василићем који га је „избацио“ испред Лончаревића, а њему су ситуације „један на један“ специјалност, што се још једном показало на делу. Могао је и Младеновић у смирај првог дела игре да погоди, али је лопта завршила поред стативе.

Најбољи актер у првом делу игре – Маркочевић је због повреде морао ван терена, а управо је резервиста Ивановић у 55. минуту умало погодио, када је са ивице казненог простора снажно шутирао, премда је Лончаревић успео да интервенише. Ипак, нашао се Ивановић у улози асистента када је у 60. минуту после центаршута, петом одиграо за Виктора Стојановића, а он у маниру расних голгетера надмудрио голмана Бродарца.

После асистенције, уписао се Вукашин Ивановић и у стрелце када се у 71. минуту добро снашао у гужви у петерцу ривала и практично коленом савладао Лончаревића. На другој страни је узвратио Миленковић и, два минута касније, смањио резултат. Није то било све на данашњем мечу, с обзиром на то да је још један погодак виђен у 79. минуту, а реализатор је био Стефан Голубовић. Добро се снашао високи нападач и искористио непажњу дефанзиваца гостију, одузео лопту и рутински савладао Лончаревића. До краја меча је и Вукојевић шутирао, затресао пречку, али се резултат није мењао, премда су кадетки Звезде заслужено освојили три бода.

Претходни текстКарте за утакмице са Олимпијакосом и Фенербахчеом од понедељка у продаји
Следећи текстАНГТ: Мали Топ незапамћеном утакмицом одвео Звезду у финале