Без проблема за омладинце

44

Омладинска селекција Црвене звезде савладала је Бродарац резултатом 2:0 у оквиру 21. кола првенства. Мрежу ривала је начео Ненад Кривокапић поготком главом након сјајног центаршута Луке Бошковића, да би тачку на меч ставио Лука Стојсављевић који се снашао на додавање, још једног Луке – Лечића и поставио коначан резултат, те потврдио три бода за тим Зорана Рендулића.

Црвена звезда – Бродарац 2:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Иван Госпавић.

Стрелци: Кривокапић у 28. и Стојсављевић у 80. минуту.

Жути картони: Стојсављевић, Мирановић, Огбу (Црвена звезда), Врањеш, Баровић (Бродарац).

Црвена звезда: Николић, Голдин, Лечић, Ћебић (од 84. Огбу), Матић, Мирановић (од 84. Иванковић), Брајић (од 84. Никчевић), Кривокапић, Бошковић (од 81. Сандуловић), Стојсављевић, Ивић (од 58. Радоњић).

Бродарац: Ви. Петровић, Милојевић (од 46. Муса), Вујетић, Соловеј (од 46. Стојановић), Баровић, Пепић (од 65. Лонг), Чупић (од 84. Бертолоти), Врањеш (од 74. Бојовић), Лекић, Ве. Петровић, Милошевић.

Запретила је Звезда већ у раној фази меча када је Мирановић гађао у трећем минуту са дистанце, али је лопта завршила тик поред стативе голмана Бродарца и најавила гостима да чета Зорана Рендулића жели да освоји читав плен.. Висок блок Бродарца наводио је фудбалере нашег тима на ударце са дистанце, па је идруги пут покушала Звезда, овог пута Брајић, међутим, млади Петровић је у 22. минуту усмерио лопту у корнер.

Најконкретније је Звезда запретила у 26. минуту када је после центрашута Бошковића из корнера, лопта у петерцу пала испред Ивића, а он гађао преко пречке. Коначно, Звезда је стигла до предности у 28. минуту када је Бошковић центрирао са десног бока, а Ненад Кривокапић се поставио између двојице штопера гостију и главом матирао Петровића. Умало је и Ивић погодио у 42. минуту када су се он и Лечић нашли испред гола Петровића, а наш штопер несебично одложио лопту нападачу, чији ударац је у последњем делићу секунде изблокирао Вујетић.

Велике муке ривалу задавао је Бошковић, а умало је његова „бициклица“ из 59. минута завршила у голу. Прихватио је лопту на десном боку, луцидно надмудрио чувара и упутио оштар пас у петерац где је за милиметар остао кратак Кривокапић. Запажен је био и брзоноги Кривокапић, па је у 63. минуту гађао тик поред стативе, након што је Стојсављевић, у свом стилу, пробио по левом боку.

Искористили су наши омладинци несигурност одбране гостију и у 80. минуту се Лука Стојсављевић фантастично снашао испред гола Петровића. Лоше су домаћи испуцали, лопта је погодила Лечића и стигла до Стојсављевића, а он се нашао „очи у очи“ са голманом гостију и надмудрио га, чиме је и стављена тачка на меч.

Претходни текстУбедљива победа све боље Звезде у Лиону: 76-60!
Следећи текстКарте за утакмице са Олимпијакосом и Фенербахчеом од понедељка у продаји