Иза југа Маракане – Млађим пионирима у фокусу развој

94

Селекција млађих пионира Црвене звезде је након напорних припрема у Требињу спремна за изазове који је очекују у наставку првенства. Млади стручњак који предводи црвено-беле дечаке рођене 2009. године – Милан Савковић сумирао је све оно што је урађено у претходном периоду и нагласио главне циљеве за пролећни део сезоне.

Можемо и морамо бити задовољни урађеним, јер иза нас је велики број активности, одрадили смо 50 тренинга и одиграли 15 пријатељских утакмица. Честитао бих играчима на залагању и прихватању нових техничко-тактичких ствари на које смо се базирали и инсистирали у раду у овом претходном периоду. Имали смо код једне групе дечака проблем са повредама. Нажалост имали смо једну повреду теже природе, наш Андрија Матић се повредио на контролној утакмици. Жељно ишчекујемо његов повратак за Пионирску лигу, наредне сезоне – започео је Милан Савковић.

Радило се на свим могућим детаљима…

– Као и до сада, нисмо одсустали од филозофије рада Омладинске школе која је базирана на развоју свих сегмената који су веома специфични и тешки у овом старосном добу – због пубертета. Радили смо доста на индивидуалном, групном и тимском развоју који смо дефинисали током паузе, као и на адаптацији нових играча на наш стил игре, тренирања, комуникације…

Познато је да Црвена звезда увек и у свим категоријама има императив освајања домаћег шампионата, тако је и у селекцији млађих пионира, али оно што је јако битно јесте и развој дечака, које ћемо једног дана гледати на травнатом тепиху Маракане.

Очекивања су увек усмерена ка највишим циљевима, пре свега развоја, а сам тим и резултатима и победама на свим активностима. Веома је битно да својом игром остављамо утисак, да смо препознатљиви у свим сегментима игре, и на тај начин радимо на позитивном имиџу рада Омладинске сколе Црвене звезде – закључио је Милан Савковић.

Играчки кадар: Филип Беадер, Александар Кахриман, Фјодор Новокреченов, Матеја Грбић, Урош Драгишић, Филип Ђурић, Богдан Поповић, Матеја Лацмановић, Матеј Стрика, Лука Тадић, Виктор Словић, Андреј Перишић, Алекса Ђумић, Алекса Живић, Андрија Матић, Драган Анокић, Филип Кецман, Вукашин Кесић, Наум Перовић, Милан Видић, Филип Димитријевић, Небојша Грујић, Јован Типшин, Веско Чукић, Владан Радовановић, Вељко Радмиловић, Петар Гајчић, Илија Вујовић. Стручни штаб: Милан Савковић, Ђорђе Танасковић, Саша Савић, Дарко Младеновић.

Претходни текстБесплатан улаз против Младости за децу до 12 година
Следећи текстЗвезда гостује Напретку у Купу Србије