Кадети Црвене звезде најбољи у Београду

90

Кадети Црвене звезде, које са клупа предводи Огњен Булић, постали су прваци Београда и то после победе против Лаки Стара 3:0. До првог места млади одбојкаши из Љутице Богдана нису случајно дошли, много је преданог рада од стране тренера и његовог стручног штаба да би се дошло до успеха.

-Ове године смо имали за циљ прво место у кадетској и јуниорској конкуренцији, односно да будемо други у Другој лиги. Кадетско је освојено, док смо у Другој лиги други и ту ћемо и остати, иако има још три кола до краја. Ипак, нисам у потпуности задовољан, јер је у јуниорској конкуренцији испао проблем. Против Партизана при резултату 14:12 у тај-брејку, ударили смо неку врсту полу аса. Лопта је летела у гледалиште, а моји момци су кренули да славе. Међутим, играчи Партизана су успели да је врате ногом у наше поље. Узели смо поен, али један од наших играча који је био на клупи је загазио линију деветог метра, Ипак, није ушао у терен. И судија уместо одмах да прекине поен, сачекао је да се исти заврши и свирао мртву лопту. То се никад није десио у историји одбојке. Поен је поновљен и ми смо изгубили тај меч са 17:15 и на крају нисмо завршили први, него други у Београду. То значи да ћемо ићи директно на Војводину у полуфиналу, што је јако трешко да се прође – рекао је Огњен Булић.

Не крије млади тренер да има неколицину играча који по свему приказаном завређују похвале, ипак апострофира да су кадети Црвене звезде до циља дошли пре свега тимском игром.

-Требало би обратити пажњу на Алексу Старовића, Луку Степановића и Марка Јанковића, са којима су већ и потписани уговори. Стварно су фантастично изнели целу сезону са наравно остатком екипе. Они су играли и за кадете, Другу лигу и за јуниоре. Наравно нису само њих тројица, има ту још сјајних играча.

Упркос пеховима, а било их је кадети су суверено владали у својој категорији.

– Имали смо озбиљних проблема са повредама, док нам је главни средњак био две недеље у болници. Четири играча су нам била са репрезентацијом у Русији и после 48 сати пута изашли су право на терен. То је било у јануару, одиграли су одлично и ту утакмицу против смо добили са 3:2, ривал нам је био АС.

Сезона још увек није готова, али ће ове недеље кадети Црвене звезде имати мало више времена за одмор.

-Преостала су нам сада још три кола у Другој лиги и да кренемо да се спремамо за финални турнир како кадетски, тако и јуниорски. Искрено се надам да у кадетској конкуренцији можемо да будемо први јер имамо баш добру екипу. У јуниорској конкуренцији поред нас ту су Партизан и Војводина, али можемо да се носимо са њима. Реалније је, ипак да са кадетима узмемо злато. Финални турнири се играју друге и треће недеље маја.

Колико је Огњен Булић посвећен својим играчима довољно говори и то да их осим одбојци учи и неким животним лекцијама.

– Покушавам млађима да пренесем знање, не само из одбојке већ и из других сфера живота. Морају да науче да осете спорт јер је сваки ритмичан.Имам 15 јаких дечака на терену од 17 година, који мисле да знају све. Заправо ће им се тек отворити очи за коју годину и тек тада ће схватити неке ствари. Зато и разговарам много са њима – објаснио је Огњен Булић, тренер кадета Црвене звезде.

 

Претходни текстКарте за Младост у продаји
Следећи текстДођи на Маракану у суботу и освоји место на Звездином кампу