Црвена звезда обележила 10. рођендан, Дејан Савић нови члан Управног одбора

82

На данашњи дан пре десет година, 23. марта 2013. године, са радом је почео Женски ватерполо клуб Црвена звезда.

На Скупштини Ватерполо савеза Србије септембра 2013. наш клуб постаје пуноправан члан ове организације, а већ у првој години постојања Звезда је изашла на домаћу сцену са сениорским тимом и свим млађим категоријама. Оформљена је убрзо и школица пливања, као и школица ватерпола за девојчице узраста од пет година и старије.

Црвена звезда је у сениорској конкуренцији освојила пет дуплих круна и још два Купа Србије, а број трофеја које су освојиле млађе категорије је много већи.

Поводом 10. рођендана Женског ватерполо клуба Црвена звезда, данас је у просторијама Спортског друштва одржана конференција за новинаре, на којој су се медијима обратили председник клуба, Драгана Ивковић, генерални секретар Спортског друштва Зоран Аврамовић и нови члан Управног одбора ЖВК Црвена звезда, Дејан Савић.

Хвала свима што сте издвојили време и дошли на нашу конференцију. За ових десет година урадили смо пуно, али је остало још много тога. Наш највећи циљ је већа масовност, већи број чланова у будућности и кроз неколико година се надамо учешћу у неком европском клупском такмичењу. Овом приликом бих желела да најавим и финални турнир Дунав лиге, који играмо од 13. до 15. априла у Београду, на базену СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Такође желим да се захвалим управи Спортског центра и граду на подршци да организујемо овај турнир – рекла је Драгана Ивковић и потом представила новог члана Управног одбора.

Да бисмо стигли до наших циљева, веће масовности и у будућности неких европских такмичења, била нам је потребна подршка најбољих, односно успешних људи у својим областима. Прикључило нам се неколико људи у Управном одбору, а један од њих је и Дејан Савић. Захваљујем им се овом приликом, верујем да ћемо од њих моћи много да научимо и уз њихову подршку да стигнемо до наших циљева – закључила је Драгана Ивковић.

Новинарима се потом обратио Дејан Савић, који је на почетку честитао рођендан клубу.

Планови и циљеви су ствари које дефинишу сваку велику организацију, односно клуб. Велике идеје неће бити велике идеје ако се не спроведу у дело. Популаризација женског ватерпола мора да постоји и мора да му се да много већа пажња него што је има данас. У светском ватерполу је женски ватерполо тај који вуче мушки са собом, док је код нас у запећку и заслужује много више, иако ми имамо врхунске резултате у мушком ватерполу. Оно на чему треба да радимо је популаризација овог спорта, да прикључимо много више девојчица као базну основу за прављење играчица и резултата. Морамо да будемо окренути конкуренцији, никако да се свађамо, већ да се скупимо сви под једну капу и да популаризујемо овај спорт – рекао је Савић и закључио:

– Верујем да се сви слажемо да можемо да имамо узор међу кошаркашицама, а посебно одбојкашицама. Ништа не може преко ноћи, него једноставно да будемо стрпљиви и да сачекамо своје време.

Генерални секретар Спорског друштва Црвена звезда, Зоран Аврамовић, истакао је:

– Осећам се јако срећним и привилегованим зато што могу нешто да кажем на овој конференцији. Ватерполо је спорт који је увек имао медаље и успех, који плени резултатима и то је оно што многи други спортови немају. Једна од одлука клуба да Дејан Савић буде члан Управног одобора отвара много тога и мислим да се овим потезом једна грудва закотрљала са врха брда. Женски спорт у Србији свакако заслужује много више пажње, поменуо је Дејан кошаркашице и одбојкашице. Права је срећа и привилегија за Црвену звезд што се у клубу ради на овај начин и што ће Дејан Савић, звездаш од А до Ш, унети део своје енергије, имиџа, публицитета и харизме и то пренети на оне који схватају да у женском ватерполу има лепоте и умећа. Не тражимо само резултате, успехе и победе, јер није ствар само у победама и поразома, постоји и очекивање, реч, љубав и обичан живот који зависи само од вас. Црвена звезда са овим постаје редак пример. Спремајући се за ову конференцију, установио сам да оваквих примера није било много у светском спорту. Драго ми је да смо на десети рођендан нашег клуба практично пионири у томе да један велики спортиста, човек који зна побеђивати, освајати и како је бити први, да је он сада пристао да део себе убаци у женски ватерполо. Мислим да је овим почела једна лепа прича и да ће ово бити добар пример, јер женски спорт постаје и јесте јако значајан.

За крај је уследила групна фотографија са играчицама ЖВК Црвена звезда и ЖВК Таш 2000.

Претходни текстЦрвена звезда – Басконија, дођите и пружите подршку нашим момцима!
Следећи текстТема дана | Питамо Звездаше, ко од саиграча први стиже Кангу