МВП против Напретка – Мирко Иванић

83

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали у Крушевцу против домаћег Напретка. Резултат меча из 27. кола Суперлиге Србије гласио је 1:1, а епитет играча утакмице понео је Мирко Иванић.

Иванић је за 90 минута проведених на терену забележио индекс 263 и тиме иза себе оставио Букарија (250) и Ераковића (245). О томе колико је Звезда била доминантна, иако резултат не показује тако, говори чињеница да је у Напретку далеко већи индекс корисности према статистичкој платформи ИнСтат уписао голман Петрић (243), а да је други најбољи Шарић (217) од кога је чак шест фудбалера нашег тима забележило бољи учинак.

Иванић је уписао погодак у 38. минуту, што је девети за њега у овој сезони у свим такмичењима, уз 13 асистенција. Освојио је седам дуела, уз проценат успешности – 58 посто, а чак четири лопте је успео да пресече. Учествовао је у 75 напада, од чега је шест у противничком шеснаестерцу уз две креиране шансе. Најбољи је био када је реч о одузимању лопти у противничком шеснаестерцу (2). Одлично је дистрибуирао лопте, па је поделио 42 додавања уз проценат успешности од 86 посто, а примио је 46 пасова. Све то наводи на закључак да је Иванић готово у свим статистичким параметрима био у самом врху међу актерима јучерашњег меча.

Претходни текстЗвездини бисери – Омладинци у финишу до победе
Следећи текстОгњен Ђуришић бронзани на Европском купу у Сарајеву