Брајићева симултанка за тријумф омладинаца

55

Омладинци Црвене звезде су савладали екипу ИМТ-а резултатом 1:2 у оквиру 20. кола шамоионата, а апсолутни јунак меча био је Игњат Брајић. Прво је расположени нападач искористио несигурност у дефанзиви домаћих, да би у финишу меча додавање Стојсављевића спаковао у мрежу и донео три бода чети Зорана Рендулића.

ИМТ – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: „ФК ИМТ“.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Брајић у 30. и 87. минуту за Црвену звезду, а Лечић (аутогол) у 75. минуту за ИМТ.

Жути картони: Марић, Пиргић, Ћебић (Црвена звезда)

ИМТ: Војводић, Гајинов, Игве, Обекпа, Тешановић, Бековић, Крстић, Чолић (од 69. Караман), Чарлс (од 89. Стевановић), Огњеновић (од 69. Кенеди), Луковић.

Црвена звезда: Николић, Матић (од 74. Ћебић, а од 90. Сандуловић), Голдин (од 82. Ивић), Марић, Лечић, Кривокапић (од 82. Никчевић), Мирановић, Бошковић (66. Иванковић), Стојсављевић, Пиргић, Брајић.

Желели су омладинци Звезде да са осмехом и кроз тријумф оду на репрезентативну паузу и то им је пошло за ногом. Од самог старта меча, кренули су са високим пресингом и тежњом да се дође до раног поготка. Умало је капитен Пиргић у 23. минуту после продора по левој страни и уласка у средину матирао Војводића, али је лопта завршила изнад пречке. Ипак, голгетерски њух Игњата Брајића је дошао до изражаја у 30. минуту када су дефанзивци, али и голман домаћих погрешили, а Шапчанин стигао до поготка после брзе реакције. Домаћи су желели до поравнања, али Звездина одбрана је била и више него фокусирана, па испред Николићевог гола није било опасности до краја првог полувремена.

Умало је Брајић повисио резултат у 48. минуту када је пробио Матић по десној страни, а Кривокапић центрирао за нападача који је гађао тик поред гола. Претили су офанзивци Звезде константно, па је уследио прави шок у 75. минуту када је Лечић постигао аутогол. Није то пореметило црногорског штопера на чијим крилима енергије су наши бисери дошли до победе. Играо се 87. минут када је Стојсављевић у карактеристичном трку, пробио по левој страни и одиграо повратну за Брајића, који је спремно чекао и поново матирао Војвдића.

Претходни текстЗвездини џудисти најбољи на турниру у Нишу
Следећи текстНапредак – Црвена звезда 1:1 (0:1)