Звезда улепшала дан члановима Геронтолошког центра Београд

51

Експедиција Црвене звезде предвођена председником Светозаром Мијаиловићем, четвртом Звездином звездом Владимиром Петровићем и легендом клуба Душаном Савићем, посетила је Геронтолошки центар у Београду и обрадовала наше најстарије.

Нема сумње да су нас наши најстарији дочекали широког осмеха, а ми смо им осим добре енергије, донели и сезонске улазнице које смо им поделили у жељи да у што већем броју долазе на стадион и уживају у бравурама Црвене звезде, за коју сви навијају. Наравно, уз сезонске улазнице, припремили смо им и црвено-беле поклоне који су их једнако обрадовали. Осим мноштва анегдота, догодовштина из младости и још много чега интересантног са Црвеном звездом у центру приче, од једног деведесетпетогодишњака смо добили на поклон и песмицу.

Са осмехом на лицу, председник нашег клуба Светозар Мијаиловић посетио је наше најстарије суграђане.

Велико је задовољство видети људе који су са Звездиним обележјима дочекали ове наше асове који су били активни играчи у животном добу ових људи када су посећивали стадион и радовали се њиховим партијама. Пријатно сам изненађен и да људи који су прегурали 90 година, пишу песме о Звезди у садашњем времену, што значи да је прате. Велики број тих људи се присетио и навијачких дана, кад су били активни, а видим да неки и данас посећују наше утакмице. На овај начин, хтели смо да покажемо да је Звезда интерес од најмлађих до најстаријих наших суграђана и да овакве посете причињавају задовољство и радостим тим људима. Поклоне које смо им уручили ће вероватно да поделе својим млађима, али ће нешто задржати и за себе, да их сећају на те дане. Усрећили смо најстарије, који у лепо организованом амбијенту проводе своје пензионерске дане, старачке, али у души младалачке. Поделили смо и сезонске карте и верујем да ће то многима причињавати задовољство кад буду могли да дођу на утакмице и директно са трибина осете оно што су својевремено, када су били редовни на стадиону – рекао је Мијаиловић.

Присутнима су се потом обратили Владимир Петровић Пижон и Душан Дуле Савић.

Ташта ми је била у дому, тако да сам упућен у то како живите. Драго ми је што видим да сте нас дочекали у обележјима Црвене звезде. То говори о величини Звезде, али и о томе да сте увек уз клуб који волите. Желим вам да будете што дуже живи и здрави, као и да вас породице редовно посећују – рекао је Пижон.

Драго ми је што смо овде и Пижон и ја. Сматрам да сви који смо играли за Звезду, у разним генерацијама, имамо обавезу да по завршетку каријере будемо у служби клуба, а то подразумева и ово. То подразумева и да обилазимо људе. Ишли смо тамо и где су најмлађи, сада смо овде где су најстарији, да се присетимо старог времена и фудбала из тог доба, али и тих дана кад смо били млађи. Све нас оплемењује дружење, то је плус за Звезду као клуб, јер води рачуна о свима који је воле и жели свима да учини живот лепшим. Зато смо овде, и бићемо свуда у наредном периоду. Људи воле да нас виде, а ми смо увек ту да помогнемо клубу и свима који воле Звезду – емотивно ће Савић.

Да је сама посета направила одјек међу корисницима Геронтолошког центра, тврди и директор Срђан Димитријевић.

Наши корисници су одушевљени посетом Црвене звезде… Наш најстарији звездаш је постао навијач клуба још 1948. године, тако да је стварно задовољство подсетити се и тих славних времена, која ће, надамо се, трајати и даље, па ће тако и наша деца и унуци, једнако волети Звезду. Велика захвалност клубу, јер су се сетили најстаријих навијача, којих има много и који са великом пажњом прате утакмице Црвене звезде. Били су и на мечу против Новог Пазара и показали да им није тешко да долазе на стадион, иако имају више од 90 година, а сада ће им бити још лакше, јер смо од Звезде на поклон добили сезонске улазнице. Хвала Црвеној звезди која показује и другу страну спорта, тачније друштвену одговорност, у смислу бриге за старије људе, родитеље, баке и деке – рекао је Димитријевић.

Претходни текстЕраковић у репрезентацији Србије
Следећи текстУбедљива победа одбојкашица Црвене звезде против ТЕНТ-а