Катаи воли Звездине рођендане

14

Звездин Магико је мајсторијом на стадиону “Рајко Митић” обележио прославу 78. рођендана Црвене звезде. “Чаробњак” у копачкама је на тај начин успео да се упише у листу стрелаца на чак четири утакмице на којима је наш клуб прослављао датум оснивања и постигне невероватних шест голова.

Громогласан аплауз са трибина Маракане је ођекнуо зидинама славног стадиона у другом полувремену када је Катаи лоб ударцем матирао Славковића на асистенцију Гелора Канге. Феноменално је Габонац упослио вештог дриблера из Србобрана, којем није било тешко да у персоналном маниру погоди мрежу. Ове године је за тачно 12 секунди поранио Катаи, јер је на старту 78 минута меча уследио неизоставни пиротехнички перформанс навијача Црвене звезде у знак и симболику прославе рођендана црвено-беле породице.

Ако загребемо у прошлост и погледамо како су изгледала рођенданска славља нашег клуба увидећемо чињеницу која не може да се порекне. Катаи је био стрелац шест голова на четири прославе датума оснивања Црвене звезде. Исписао је странице историје 2016. године на прослави 71. рођендана, када је погодио у истом минуту броја година колико је напунио наш клуб, а славље са најватренијим присталицама је уследило подно северне трибине уз невероватну атмосферу.

На три претходна рођендана нашег клуба љубимац звездаша је тресао мрежу. Против Чукаричког на пролсави 76. годишњице клуба, услед пандемије није било публике, али су навијачи направили невероватну кореографију која је пратила наше првотимце у победи и слављу. Тада је Магико погодио са беле тачке у другом полувремену за коначан резултат 2:0. Наредне године публика се вратила на стадионе, а Црвена звезда је савладала Нови Пазар веома фуриозно са 5:0. У убедљивом тријумфу десетка нашег клуба је постигла хет-трик, а иако је падао снег феноменалним головима луцидни техничар је загрејао атмосферу на Маракани.

Са шест голова на четири утакмице на рођенданским слављима Црвене звезде, Александар Катаи се поново на још један начин уписао крупним словима у клупску историју. Сигурни смо да ће и наредне године вешти дриблер “плесати” травнатим тепихом Маракане и поново обележити рођендански датум нашег клуба.

Претходни текстОК Црвена звезда одличан домаћин Балкан Купа за млађе категорије
Следећи текстЗвездин низ – 50