Милојевић: Желим добру игру и голове за рођендан

37

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 16 часова дочекати Нови Пазар на Маракани, а уједно и прославити 78. рођендан на утакмици за коју је улаз бесплатан. Очекивања пред сусрет 26. кола Суперлиге Србије, изнео је шеф стручног штаба Милош Милојевић.

Не очекујем да буде слично као кад смо играли у Новом Пазару, јер су другачије околности, али је свакако то ривал који нам је задао доста мука. Мислим да смо и на том мечу били доминантни, али нисмо искористили добре прилике у првом полувремену и зна се да је Нови Пазар неугодан на домаћем терену, те да буде веома тешко када постигну гол. Сва срећа, показали смо карактер и у надокнади дошли до победе. Желимо да ефектније и раније решавамо утакмице, али и то су слатки тријумфи – почео је Милојевић.

Млади Лековић је био сјајан у мечу против ТСЦ-а.

– Као што сам причао и када није играо, треба пронаћи праве утакмице за њега како би стигао до форме и развијао се нормално, у смислу тога да нема осцилација и падова, који су карактеристични за тај период. Одиграо је коректну утакмицу, одговорио добро на задатке и има простора да игра још више.

Звезда има 18 бодова више у односу на првог пратиоца на табели.

– С једне стране нам је тешко због тога, али с друге није. Треба да буде једноставније у смислу тога да можемо да се опустимо, да не постоји стрес, већ да играмо квалитетнији фудбал и да ноге буду лакше. На нама је да у сваки меч уђемо максимално, до краја сезоне.

Екипа је била енергетски испражњена у мечу са ТСЦ-ом, али је свакако победила.

– Осетио сам и пре утакмице да енергетски нисмо били спремни, али не може то да се износи тек тако. Све зависи ко како гледа, моја визура је позитивна и желим да решавам мане. Ми смо победили, а нисмо били на максимуму и радије бих да тако тријумфујемо, него да будемо на максимуму и изгубимо. Била је то засићеност после дербија, пад енергије, тешко је играти на свака три дана, поготово за групу играча која је у Звезди дуго. То је пуњење и пражњење и осетите се као издувани балон, али надам се да ће против Новог Пазара бити боље, кроз припрему ми делује да хоће.

Мијаиловић је суспендован због картона.

– Сем Мијаиловића који има картоне, сви други су на располагању. Здравствени билтен је добар, али вирус је проблем, сваког је ухватио, да ли мање или више…

Осврнуо се и на квалитете наредног ривала.

– Мајдевац зависи од добрих лопти саиграча из везног реда, центаршутева, храни се тиме. Нови Пазар је агресиван, има добру контру, морамо да зауставимо то и будемо паметни. Не мислим да ће окршај Борјан-Кљајић да буде кључан, али ће свако од њих гледати да уради најбоље за свој тим.

Нада се Милојевић доброј утакмици у недељу.

– Надам се доброј игри и да она буде награђена головима, у смислу ефикасности. Желим да уживамо у фудбалу, да имамо мотив за сваку лопту и одбрану, тако да очекујем и надам се добром резултату.

Пешић је у серији голова…

– Не могу да лицитирам, волео бих да Пешић буде што ефикаснији, како због тима, тако и због њега. Међутим, не бирам стрелце, ко год да постигне гол – добро је.

Води се озбиљна борба за другу позицију у Суперлиги.

Прво коло у плеј-офу играмо са другопласираним и мислим да ће то на крају да буде вечити ривал. Ипак, постоји борба за другу позицију и мислим да то даје драж такмичењу, у смислу неизвесности – подвукао је Милојевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Нови Пазар
Следећи текстДођи на прославу рођендана и освоји место на Звездином кампу