Победа у 169. вечитом дербију

64

Велику победу остварили су фудбалери Црвене звезде на путу ка освајању шесте узастопне титуле првака Србије, тиме што сада имамо 16 бодова више од вечитог ривала. Питање победника у утакмици 24. кола Суперлиге Србије решио је брзоноги Аргентинац – Алекс Виго, поготком на старту меча, чиме је постављен и коначан резултат, иако су изабраници Милоша Милојевића могли да дођу и до убедљивијег тријумфа.

Црвена звезда – Партизан 1:0 (1:0)

Стадон: Рајко Митић.

Гледалаца: 35078.

Судија: Александар Живковић.

Стрелац: Виго у 5. Минуту.

Жути картони: Родић, Ераковић, Мијаиловић (Црвена звезда), Марковић, Белић, Урошевић, Баждар (Партизан).

Црвени картон: Рикардо (Партизан).

Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Драговић, Родић, Мијаиловић, Канга, Катаи (од 76. Милуновић, а од 88. Мијатовић), Букари, Митровић (од 64. Кангва), Пешић.

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Милуновић, Гобељић, Срнић, В. Николић, Кангва, Пруцев, Мијатовић, Ракоњац.

Партизан: Поповић, Филиповић (од 65. Живковић), Вујачић, Марковић, Урошевић, Белић (од 75. Траоре), Колорадо (од 65. Баждар), Натхо, Дијабате, Мениг (од 75. Јовић), Рикардо.

Резерве: Лукач, Живковић, Илић, Саничанин, Шеховић, Фејса, Траоре, Пантић, Јовић, Баждар, Павловић.

Феноменалан старт 169. вечитог дербија на стадиону “Рајко Митић” за изабранике Милоша Милојевића, крунисао је у петом минуту дебитант у дуелима Звезде и Партизана, Аргентинац вреле крви – Алекс Виго који се на најбољи могући начин представио црвено-белој публици. Сјајно је пробио Осман Букари по десној страни, па одложио лопту аргентинском десном беку, чији је центаршут закачио Урошевића, а онда Поповић није успео да интервенише и дошло је до водећег гола за Црвену звезду на самом старту меча за ерупцију одушевљења на Маракани.

Расположено је Катаи ушао и у овај вечити дерби, па је као по навици био највећа претња по гол ривала. Ударцима у 10. и 23. минуту стављао је Поповића на муке, иако је лопта завршавала поред стативе. Звезда је у потпуности контролисала дешавања на терену, док гости нису успевали ни спорадично да запрете, па се Борјан готово није ни ознојио у првом делу игре. Мало је фалило да црвено-бели теренску иницијативу крунишу још једним поготком, када је поново Букари дриблао по десној страни и упослио Катаија, који је, без размишљања, гађао из волеја, али право у Поповића. Могла је Звезда у финишу првог полувремена и до новог поготка, када је поново вихорни Виго правио дар-мар по десној страни и центрирао за Букарија који је главом погодио Вујачића, а заслуге за читаву акцију иду и Катаију који је зачео додавањем.

Наставила је Звезда у истом ритму и на старту другог полувремена, када је највећа претња по гол ривала био брзоноги Митровић. Успевали су гости да одолевају атацима брзоногог крилног нападача, али се слика на терену, у смислу контроле утакмице, није мењала. Међутим, успевали су гости да се ослободе од притиска и да крену конкретније ка голу нашег тима, али поново Борјан није имао превише посла. У међувремену је Милојевић правио измене па су на терен ушли Кангва и Милуновић, а изашли Митровић и Катаи, премда је стамени дефанзивац због повреде морао да изађе са терена после десетак минута и да место уступи Мијатовићу.

Најбољу прилику, гости су имали у 83. минуту када је Рикардо шутирао, али је Борјан фантастично одбранио. До краја меча, Звезда је наставила да контролише ритам, настави победнички низ из дербија и одвоји се на 16 бодова предности од вечитог ривала.

Претходни текстЦрвено-беле без већих проблема славиле против Новог Сада
Следећи текстВиго: Волим велике утакмице, поносан због гола