У сусрет 169. вечитом дербију

25

Црвена звезда и Партизан ће одмерити снаге у петак од 19 часова у оквиру 24. кола Суперлиге Србије, а стање на табели је такво да имамо 13 бодова предности у односу на вечитог ривала, с којим ћемо се 169. пут састати у првенственим утакмицама.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда има 66 победа, уз 55 ремија и 47 пораза у односу на вечитог ривала уз гол разлику 233:199, а када се билансу додају и мечеви у куповима, поново је скор у корист нашег клуба. Звезда на 262 меча има 113 победа, 68 ремија и 81 пораз, а гол разлика износи 396:338. Златним словима је уписан у историју 17. новембар 1968. године, односно 43. вечити дерби, када
је Црвена звезда остварила најубедљивију победу у односу на вечитог ривала, резултат је био 6:1, а погађали су Остојић (три пута), Павловић, Антонијевић и Џајић.

Последњи вечити дерби одигран је 31. августа 2022. године, а резултат је износио 1:1. Једини погодак за наш тим и то на маестралан начин постигао је Осман Букари.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч су у продаји, како онлајн путем линка: https://crvenazvezda.iticket.rs/sr/tickets.html, тако и на благајанама стадиона Рајко Митић. Цене су:

Север – 500 динара

Исток – 1000 динара

Запад – 1200 динара

Трибина Синиша Михајловић – 1500 динара

ВИП 1/ВИП 2 – 3000 динара

ВИП Галерија – 4000 динара

Сви који нису у прилици да утакмицу између Црвене звезде и Партизана гледају са стадиона, дуел ће моћи да посматрају на програму Звезда ТВ-а, путем нашег студија који традиционално почиње – сат времена пред утакмицу, као и на каналу Арена 1 Премиум од 19 часова.

Такође, меч ћете моћи да пратите и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је на лидерској позицији Суперлиге Србије са 63 освојена бода (20 победа и три ремија) и гол разликом 62:8, што нас чини најбољом офанзивном, али и дефанзивном екипом првенства. Добру форму смо потврдили и у претходном колу када смо савладали Јавор головима Пешића и Митровића. Партизан је први пратилац на табели са 50 бодова, а у последњем колу су на домаћем терену ремизирали са Радничким 1923 (1:1). Наш ривал је остварио 15 победа, пет ремија и три пораза, уз гол разлику 50:21.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Гол Партизана чува млади Александар Поповић, док одбрамбену линију у већини мечева чине Александар Филиповић, Светозар Марковић, Игор Вујачић, и Слободан Урошевић. Средину терена ће и у дербију вероватно сачињавати трио – Љубомир Фејса, Кристијан Белић и Бибарс Натхо, који је мотор црно-белих и вероватно ће представљати највећу претњу по наш тим. Наравно, опасност прети и од офанзивног тројца – Фусеини Дијабате, Квинси Мениг и Рикардо Гомеш. Није немогуће да Петрић укаже шансу и Живковићу, Саничанину, Андрадеу, Пантићу, Јовићу или Павловићу, али је вероватније да 169. вечити дерби почну с клупе.

СУДИЈЕ:

Главни судија: Александар Живковић
Први помоћник: Драган Богићевић
Други помоћник: Бојан Бановић
Четврти судија: Станко Остраћанин
ВАР: Момчило Марковић
АВАР: Милан Михајловић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Уторак, 16 часова – Раднички Ниш – Војводина 1:4
Уторак, 18 часова – Радник – Вождовац 2:0

Среда, 14 часова – Младост ГАТ – Напредак 0:1
Среда, 16 часова – Спартак – Нови Пазар 2:0
Среда, 18 часова – Младост Лучани – Чукарички 0:1

Четвртак, 14 часова – Раднички 1923 – ТСЦ
Четвртак, 18 часова – Колубара – Јавор

Претходни текстИза југа Маракане – Омладинци и кадети спремни за пролеће
Следећи текстКарте за утакмицу са Анадолу Ефес-ом у продаји од петка