У сусрет противнику – Јавор

49

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 14 часова гостовати Јавору у Ивањици у оквиру 23. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

До сада смо се са Јавором састали 31 пут и забележили 23 победе, три ремија и пет пораза, уз гол разлику 60:20 у корист нашег тима. Први меч одигран је 1. септембра 1969. године у Ивањици, када је тим Миљана Миљанића славио резултатом 3:0 головима Михаиловића, Лазаревића и Арнејчића.

Последњи дуел одиграли смо 27. августа 2022. године, на тренерском дебију Милоша Милојевића на клупи Црвене звезде, а резултат је гласио 4:1 у корист Црвене звезде. Мрежу ривала су погађали Стефан Митровић и Вељко Николић, као и бивши првотимци Црвене звезде – Ел Фарду Бен и Охи Омојуанфо.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви који нису у прилици да утакмицу између Јавора и Црвене звезде гледају са стадиона у Ивањици, дуел ће моћи да посматрају на програму Звезда ТВ-а, путем нашег студија који традиционално почиње – сат времена пред утакмицу, као и на каналу Арена 1 Премиум од 14 часова.

Такође, меч ћете моћи да пратите и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији Суперлиге Србије са 60 освојених бодова из 22 кола. Остварили смо 19 победа уз три ремија и гол разлику 60:8, док је домаћин на позицији 10. Наиме, Јавор је у досадашњем делу првенства забележио шест победа, пет ремија и 11 пораза, за гол разлику 24:41 и 23 освојена бода. Јавор се издвојио уз лучанску Младост као најгора одбрана у лиги, с обзиром на то да имају највише примљениих голова, а видећемо да ли ће у суботу бити симболике и да ли ће Лазар Николић, придошлица из Ивањице, дебитовати за Звезду на такмичарској утакмици, управо против бившег клуба.

Звезда је у последњем колу савладала Чукарички са 3:0 головима Османа Букарија (2) и Александра Катаија, а претходно је савладан Вождовац са 0:6, што говори о фантастичној голгетерској форми нашег тима, а и Јавор је у одличној серији и на последње четири утакмице – не зна за пораз. Ивањичани хватају ритам о чему говори победа против Напретка од 2:1 којом су завршили јесењи део сезоне, а онда су у још бољем маниру почели пролеће – победа над Младости ГАТ (2:3) и Спартаком (1:0), као и реми са Радничким у Крагујевцу (0:0).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Неко о коме се много прича овог пролећа је голман Страхиња Манојловић, чувар мреже који је у Ивањицу стигао из нашег развојног тима Графичара и одбранама се издвојио као централна фигура већ после неколико мечева. Дефанзивну линију чине Дино Долмагић, Милан Обрадовић, Кристијан Тојчић и Немања Милетић, с десна на лево, и нема сумње да је реч о фудбалерима који су добро познати српској јавности, поготово потоњи који је и капитен екипе. Везни ред чине Бубакари Дукуре, интернационалац из Француске познат по борби и бескомпромисним стартовима, као и искусни Милош Адамовић, док је испред њих Лука Гојковић, момак који је током јесени сјајним партијама скренуо пажњу на себе. По боковима делују Норман Кембел, интернационалац са Јамајке, и бивши фудбалер Црвене звезде – Стефан Милошевић, а најистуренији је уједно и главни играч тима, реч је о Петру Гигићу. Он је и први стрелац са шест голова и најбољи креатор са пет асистенција, тако да нема сумње да ће све очи бити упрте у њега када је реч о офанзиви Јавора. Шансу са клупе ће чекати, пре свих, Радивој Босић, Лука Ратковић и Ибрахим Танко.

СУДИЈЕ

Главни судија: Андрија Стојановић
Први помоћник: Ненад Радоичић
Други помоћник: Новак Новаковић
Четврти судија: Марко Ивковић
ВАР: Момчило Марковић
АВАР: Бојан Бановић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четвртак:

14:30 – Напредак – Раднички Ниш 2:0
16:30 – Вождовац – Младост Лучани 1:1

Петак:

16:00 – Војводина – Радник
18:00 – Чукарички – Колубара

Субота:

16:00 – ТСЦ – Спартак
18:00 – Нови Пазар – Младост ГАТ

Недеља:

16:30 – Партизан – Раднички 1923

Претходни текстМилојевић: Мислимо само о Јавору, доброј игри и победи
Следећи текстОдржана изборна Скупштина ЏК Црвена звезда – Тим који побеђује се не мења