Звездина ревија | Како је Љуковчану скандирао цео стадион

79

Враћамо се на славне дане нашег клуба кроз причу о Живану Љуковчану, једном од најбољих голмана у историји Црвене звезде, који је за „Звездину ревију“ својевремено говорио како је све најлепше у каријери доживео на Маракани.

– Ако навијачи саставе о вама песмицу, па 80 или 100 хиљада људи вам скандира, то значи да сте по њиховом укусу. Био сам пресрећан, то ми је била обавеза да будем још бољи. Имали смо изузетну конкуренцију јаких клубова, а Звезда је увек морала ићи на то да буде најбоља. Звезда је моја друга кућа. Хвала и Звезди и свима у том клубу и они су се мени захвалили када сам одлазио у пензију. За мене је Звезда као и навијачка група Делије нешто посебно, закон свих закона. – овако је отворио душу легендарни чувар мреже који је са нашим клубом изборио прво европско финале у чувеној сезони 1978/79.

Љуковчан је боје нашег клуба бранио од 1977. до 1981. године, одиграо је 126 такмичарских утакмица и једна је од највећих легенди које су стајале међу стативама у историји Црвене звезде. Бранио је на 12 дербија, а само једном је поражен од црно-белих. Са Звездом је освојио две шампионске титуле (1979/80 и 1980/81), као и један Куп (1984/85).

Чега се све дотакао Живан Љуковчан у разговору за „Звездину ревију“ можете чути у истоименој емисији.

Претходни текстДванаест медаља за Звездине боксере на Првенству Београда!
Следећи текстМилица Жабић бронзана на ГС у Тел Авиву