Генерација 05 на великој сцени

66

Фудбалски стручњаци су са опрезом, али опет самоуверено говорили о генерацији дечака рођених 2005. године који стасавају у Црвеној звезди, уз епитете и похвале да је реч о једној од најталентованијих у дугој историји наше Омладинске школе. Набрајали су се таленти селектирани широм Србије који би могли на великој сцени да праве разлику, а оно што је сигурно на основу Јована Мијатовића, првотимца Црвене звезде, као и дечака који се кале у Графичару, па и још увек стасавају у нашим омладинцима, реч је о генерацији која представља будућност нашег клуба.

Прекомандован је Јован Мијатовић (Београд) јесенас у сениорски тим Црвене звезде након што је у уводних неколико утакмица у дресу Графичара постигао чак пет погодака. Иако по узрасту млађи омладинац, већ је стекао поверење Милоша Милојевића, а упоредо с њим, у нашем развојном тиму Графичару, под тренерском палицом Марка Неђића стасавају и његови класићи. Реч је о: Стефану Маринковићу (Београд), Јовану Шљивићу (Крушевац), Мирку Николашевићу (Бачка Паланка) и Матеји Бубњу (Ниш), а од ове полусезоне и о Кости Недљековићу (Смедерево) и Алексеју Вукичевићу (Сомбор).

Маринковић још увек чека деби у сениорском фудбалу, Шљивић је на 12 утакмица постигао четири гола уз три асистенције, Николашевић на 17 мечева уз пет погодака има и асистенцију, док се Бубањ на 13 дуела уписао три пута у стрелце уз асистенцију. Блистали су током јесени у омладинцима Црвене звезде под командом Зорана Рендулића – Недељковић и Вукичевић, чиме су се сјајно препоручили Неђићу који им је уручио позив за прекоманду.

Недељковић покрива позицију десног бека, док је Вукичевић штопер.

Услови и тренинзи су на врхунском нивоу, али као неко ко је прошао Звездину школу, за мене то није ништа ново. Практично нисам ни имао период привикавања, али је свакако осећај да сам направио корак више и у складу с тим је доста тога озбиљније, с обзиром на то да сам сад сениор. Прихватио сам ту улогу, тако да мислим да сам се добро уклопио у сениорски фудбал, како на терену, тако и ван њега. Наравно да је много теже играти против старијих играча, искуснијих, али све је то школа која мора да се прође. Све ми је доста лакше уз саиграче као што су Шљивић, Вукичевић, Бубањ, Николашевић и Маринковић, с обзиром на то да их познајем цео живот и да кроз читаву каријеру играмо заједно. Када је реч о амбицијама, желим да допринесем екипи што је више могуће, надам се асистенцијама, како би остварили што бољи пласман на крају сезоне – речи су брзоногог Недељковића.

Још увек сам у фази привикавања, али мислим да ће то све доћи на своје када почне првенство. Наравно да ми је лакше него првог дана, стичем неко искуство и рутину, али је захтеван прелазак из омладинског у сениорски фудбал. У свему томе, много ми помаже квалитетан рад у првом тиму Графичара, предани тренери и саиграчи који су увек спремну да посаветују. Одлично тренирамо, мало је теже него у омладинцима, али то је нормално, с обзиром да је прелазак у Графичар степеница више у мојој каријери. Значе ми ту играчи из моје генерације, заједно смо фудбалски проходали, али пријају и искуснији играчи у тиму. Циљеви су увек тимски, то је приоритет, и желим да остваримо што више победа и да покушамо да освојимо Прву лигу Србије, јер за мене као Звездино дете, само тријумфи долазе у обзир и не умем другачије да размишљам. Лично, волео бих да играм што боље и да на крају полусезоне сви у клубу могу да буду задовољни како сам се показао – рекао је стамени Вукичевић.

Није то све од генерације 05, с обзиром на то да ће током пролећа главне окоснице тима Зорана Рендулића бити Лука Лечић (Пљевље), Матеја Радоњић (Ниш), Стефан Миладиновић (Ниш), Лука Стојсављевић (Београд), Стефан Радујко (Београд), Давид Ивић (Сремска Митровица), као и придошлице из Графичара – Иван Лаиновић (Београд) и Лазар Мајсторовић (Чачак), али и појачања из Црне Горе – Драган Мирановић (Голубовци) и Ненад Кривокапић (Подгорица). Видећемо ко ће се од њих изборити да на лето добије позив Марка Неђића, али зашто да не и Милоша Милојевића.

Претходни текстКуп Радивоја Кораћа је и даље наш! Нова титула Црвене звезде!
Следећи текстЗвездине јуниорке освојиле Куп Србије!