У сусрет противнику – Чукарички

31

Црвена звезда сутра од 15 часова дочекује Чукарички на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 22. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели момци ће покушати да наставе у победничком ритму након што су у претходној рунди савладали Вождовац са чак 6:0.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 63 утакмице у свим такмичењима. Звезда је славила на 50 сусрета, четири пута смо одиграли нерешно, док смо доживели девет пораза, уз гол разлику 150:48 у корист нашег тима. Од почетка новог миленијума, Црвена звезда је одиграла 42 утакмице против “Брђана” и забележила је 32 победе, четири пута смо ремизирали и били смо поражени на шест сусрета, уз гол разлику 98:36 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последња утакмица против екипе са Бановог брда је одиграна је на стадиону Чукаричког десетог октобра у оквиру заосталог седмог кола, а славили су изабраници Милоша Милојевића са 2:0. Голове за наш тим су постигли Александар Катаи и Кингси Кангва.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи могу набавити улазнице за дуел између Црвене звезде и Чукаричког онлајн путем, на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова, као и сутра на дан утакмице од 10 часова до почетка меча. Цене карата су следеће:

Север: 400 динара
Исток: 600 динара
Запад: 800 динара
Трибина Синиша Михајловић: 1200 динара
ВИП 1: 2500 динара
ВИП 2: 2500 динара
ВИП Галерија: 4000 динара

Поред тога сви навијачи који буду купили карте за овај дуел добиће бесплатну улазницу за 169. вечити дерби који је на програму 2. марта на нашем највећем стадиону, а оно што је услов како би карта за дерби била валидна јесте да улазница за меч против екипе са Бановог брда буде очитана.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у наредном изазову у домаћем шампионату, моћи ће да гледају утакмицу 22. кола Суперлиге Србије на каналу Аренаспорт 1 Премиум од 15 часова. Дуел можете посматрати и путем нашег студија на Звезда ТВ који ће трајати преко три часа, а ви ћете моћи да гледате меч из три различита угла. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији на табели у домаћем шампионату са укупно 57 бодова. Црвено-бели су славили на 18 утакмица, до су одиграли и три пута нерешено уз сјајну гол разлику – 57:8 . У последњем колу изабраници Милоша Милојевића су савладали Вождовац на гостујућем терену са чак 0:6 и приказали још једну одличну фудбалску партију. Занимљиво је да је Звезда имала шест различитих стрелаца, а погађали су редом Гелор Канга, Осман Букари, Александар Катаи, Алекс Виго, Кингси Кангва и Мирко Иванић.

Чукарички заузима четврту позицију на табели националног првенства са 41 бодом. Екипа са Бановог брда је од старта ове сезоне остварила 12 победа, пет пута је одиграла нерешено и доживела четири пораза уз гол разлику 41:23. У оквиру 21. кола Суперлиге Србије, Чукарички је био бољи од Радничког 1923 резултатом 3:2 у утакмици пуној преокрета. За бело-црне су погађали Стефан Томовић, Звездино дете – Владимир Лучић, као и Марко Доцић, који је постигао одлучујући гол на мечу.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи противнички играчи су Мохамед Бадамоси и Ђорђе Ивановић. Улога најбољег стрелца припада управо Бадамосију, који је био прецизан девет пута, Ивановић је тресао мреже три пута мање, док је Марко Доцић постигао пет голова. Титула најбољег асистента у екипи Чукаричког припада капитену Доцићу, који је наместио чак седам погодака, док су по три асистенције уписали Мохамед Бадамоси, Ђорђе Ивановић, Ибрахим Ендиаје и Самјуел Овусу. Од истакнутијих играча треба истаћи Луку Аџића, Звездино дете је стандардно у екипи са Бановог брда на левом крилу, док су ове зиме Чукарички појачали Радован Панков и Зоран Поповић, које је наш клуб послао на позајмицу, па су се тако придружили Владимиру Лучићу, који је од лета на исти начин појачао бело-црне.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на мечу Звезде и Чукаричког биће Станко Остраћанин, а његови помоћници крај аут линија су Милан Пашајлић и Никола Боровић, док ће четврти судија бити Дејан Трифковић. У ВАР соби седеће Павле Томић и Милан Михајловић. Делегат меча јесте Дејан Поточан, а посматрач суђења Дејан Делевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-16:00 Младост – Војводина
-18:00 Колубара – Вождовац

Субота:

-13:00 Раднички Ниш – Радник
-17:00 Напредак – Нови Пазар

Недеља:

-13:00 Раднички 1923 – Јавор
-15:00 Младост ГАТ – ТСЦ
-17:00 Спартак – Партизан

Претходни текстКарте за 169. вечити дерби у продаји
Следећи текст11 Звездаша на “Belgrade Indoor Meeting”-у