Звезда ТВ | Двојац за Лигу шампиона

37

У новом издању емисије “Звезда ТВ” спортски директор нашег клуба Митар Мркела је опширно говорио о новим појачањима Питеру Олањинки и Марку Стаменићу који су потписали уговоре са Црвеном звездом и биће прикључени нашем тиму на крају сезоне.

Питер Олањинка ће 1. јула 2023. године задужити опрему Црвене звезде и ставити се нашем стручном штабу на потпуно располагање. Нигеријац је велику пажњу на себе скренуо у дресу Славије из Прага за коју наступа од 2018. године. Тада је стигао у Чешку за трансфер вредан 3,2 милиона евра. Олањинка је рођен 1995. године и најбоље се сналази на позицији крилног нападача. У актуелној сезони је већ постигао 11 голова уз 4 асистенције, а минулих такмичарских година је демонстирао квалитет на међународној сцени – Лиги шампиона, Лиги Европе и Лиги Конференција. Физичке предиспозиције су веома истакнуте код брзоногог нападача, атлетски је грађен, поседује нарочито добру реализацију, а игра главом му је на високом нивоу. Такође, није му страно да игра на позицији класичне деветке.

Са друге стране велико појачање у свим наредним изазовима за наш клуб биће Марко Стаменић који ће истог датума када и Питер Олањинка стићи на Маракану. Стаменић је потписао уговор до 2027. године и биће велики залог за будућност, јер се ради о младом фудбалеру који има 20 година. Марко Стаменић је рођен на Новом Зеланду и поседује српски пасош те неће заузимати место странца у нашем тиму. Стандардан је репрезентативац своје земље за коју је одиграо 11 мечева, а долази у наш клуб из Копенхагена. Наступа на позицији централног везног, поседује одличне моторичке карактеристике, технику и преглед игре. За екипу из Данске је одиграо 16 утакмица где је највећу пажњу привукао на мечевима Лиге шампиона против Манчестер ситија и Севиље.

Спортски директор Црвене звезде – Митар Мркела је истакао да ће поменути двојац бити велико појачање за наш клуб.

Претходни текстЗвездина голгетерска рапсодија
Следећи текстМеса и Зелић предводиле Звезду до убедљиве победе против Струмица