Одбојкаши Црвене звезде славили у дербију кола против Младог радника

72

У дербију кола, Црвена звезда је у Пожаревцу савладала Млади радник са 3:2. У мечу пуном преокрета и када се чинило да су домаћи ближи победи, црвено-бели су додали „гас“ и славили на тешком гостовању.

Упркос томе што је Црвена звезда повела са 4:1, први сет је припао Младом раднику. Домаћин је успео да направи разлику код резултата 6:7, када је везао четири поена и до краја сета одржавао, чак и увећао разлику.

У другом сету, заиграли су много боље одбојкаши Црвене звезде, а кључну предност направили су при резултату 16:17. Успели су тада црвено-бели да освоје три поена, захваљујући доброј игри Николића и Скакића, па је дргуги сет припрао заслужено Црвеној звезди.

Прорадио је напад Младог радника у трећем сету, ипак нису се предавали црвено-бели чак и када је домаћин имао предност 19:14.

Међутим, расположени играчи екипе из Пожаревца, успели су да сачувају предност и реше трећи сет у своју корист.

Четврти сет је сасвим заслужено припао Црвеној звезди. Разиграли су се Скакић и Пепић, па је ова деоница решена са 25:21.

Очекивао се одговор Младог радника, ипак у завршници меча бољи су  били одбојкаши Црвене звезде. Николић, Скакић, Поломац и Пепић предводили су црвено-беле до победе, мада и осталима се нема шта замарити на борбености.

Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Стефан Скакић са 17 поена.

Млади радник – Црвена звезда 2:3 (25:16,21:25, 25:19, 21:25 8:15)

Хала: Пожаревац. Судије: Предраг Бланџић и Владимир Стојанац.

Млади радник: Чубрило 15, Кљаић, Синђелић 8, Еремић 9, Тупчи 29, Илић (либеро), Кисић 1, Бјелица 16.

Црвена звезда: Околић 1, Ристић (либеро), Кљајић, Станковић 3, Јовић (либеро), Пепић 16, Копривица 7, Мариновић 2, Николић 10, Караско 1, Скакић 17, Поломац 14.

Претходни текстЦрвена звезда рутински победила на тешком гостовању у Задру
Следећи текстТри злата за Црвену звезду на Првенству државе за јуниорке и кадеткиње