Црвена звезда Грундфос – Раднички 29:27 (14:12)

87

Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су Раднички из Крагујевца у „Шумицама“, у директном дуелу за борбу за плеј-оф, у оквиру 15.кола АРКУС лиге – 29:27 (14:12).

У претходне две сезоне, у директним дуелима, Крагујевчани су у „Шумицама“ славили и били кобни по црвено-беле, затим и у борби за четвртфинале Купа проф др Бранислав Покрајац прошле сезоне, али овог пута, Звезда је прекинула негативну серију.

И у првом мечу ове сезоне Раднички је у неизвесној завршници изашао као победник (30:29), пет везаних победа противника Звезда је зауставила када јој је заиста било најпотребније. Велики улог је имао овај меч, узимајући у обзир да је четврто место сад три бода далеко од победника овог сусрета, а које држи Динамо из Панчева, тренутно.

Важно је напоменути да је гол Мирка Ђуровића у последњој секунди донео Звезди и бољи међусобни скор са Радничким уз три бода предности, па се трка за два преостала места наставља између „вечитих ривала“ и панчевачког Динама.

Звезда је одлично отворила утакмица, повела 7:2 у 10.минуту и контролисала резултат до краја утакмице. Звезда је водила од првог до последњег минута, Раднички није успео да стигне до изједначења, али су головима у серијама успевали да дођу до гола минуса, и поред поново одличног Јелића на голу Црвене звезде. У самом финишу су Маљевић и Баруџић доводили свој тим на гол заостатка, али је Милош Бујишић парао мрежу ефектним головима и прво полувреме завршио са 7/7 за 14:12.

И у наставку, Звезда је диктирала темпо, била већим делом добра и у одбрани, али како је време одмицало Раднички је користио своје најјаче оружје, брзи центар и голови најефикаснијег стрелца АРКУС лиге, Милоша Баруџића. Ипак, јунак меча је био у редовима Црвене звезде. Јелић успео да поврати свој ритам одбрана, а Мирко Ђуровић погађао и држао противника на дистанци. Ђуровић је постигао девет од својих 11 голова у другом полувремену и сасвим заслужено добио епитет играча утакмице, одиграо репрезентативни меч. Од 47. до 51. минута погађали су Матичић и Баруџић, а затим је са два гола Ђуровић Звезду вратио на три гола разлике. Враћао се Раднички у меч, опет пришао на минус један, али је у контри зицер Станисављевићу одбранио Јелић, што је био један од пресудних детаља утакмице. Звезда је после новог гола Ђуровића за 28:25 у 58.минуту имала играча више и напад, али није искористила предност, па су Мутавџић и Кнежевић погађали за 28:27. Остало је десет секунди до краја, а Мирко Ђуровић је погодио за 29:27 у последњој секунди, потврдио победу и донео предност у међусобном скору против ривала.

Најефикаснији је био Ђуровић са 11 голова, седам пута је погађао Бујишић, четири Матичић у својој првој првенственој утакмици после повратка од повреде, три пута су прецизни били Ненадић и Колунџићм једном Канкараш.

Звезду у наредном колу очекује дуел у Каћу, против Југовића и наставак трке за плеј-оф.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – РАДНИЧКИ 29:27 (14:12)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 250. Судије: Миленко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Искључења: Црвена звезда 8, Раднички 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Раднички 5(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 11(2), Ненадић 3(1), Колунџић 3, Радовановић, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Сегал, Матичић 4, Шмигић, Кнежевић, Перић, Бујишић 7, Шљукић, Канкараш 1. Тренер: Ратко Ђурковић

РАДНИЧКИ: Маљевић 2, Грубор 2, Станисављевић 2, Продановић 1, Мутавџић 3, С.Ђерић, Мојсиловић, Касаловић 1, Баруџић 13(5), Кнежевић 1, Утвић, Л.Ђерић, Станојев 2, Васиљевић, Јовановић, Ивановић. Тренер: Жикица Милосављевић

Претходни текстЗвезда изгубила од Сентеша после лошег почетка
Следећи текстОдбојкашице Црвене звезде максималне против Срема