Звездин нови преокрет за победу у дербију!

82

Ватерполисти Црвене звезде славили су у „вечитом дербију“ на Бањици после новог, великог преокрета – 11:10 (2:4, 3:2, 5:2, 2:1) и преузели трећу позицију од ривала.

Имали су црно-бели 4:2, затим 7:3, идентично као и Нови Београд у финалу Купа Србије, али су успели црвено-бели да и поред два промашена петерца, неколико интервенција руског голмана Кострова и лишени помоћи прво Гаврила Суботића, већ у првом полувремену, затим и Душана Васића, дођу до преокрета и победе.

Звезда је повела головима Марка Радовића, а „вечити ривал“ серијом 4:0 дошао до предности. Погађао је Тртовић два пута, затим Бодирога и Ловре на самом истеку времена за 4:2.

У другом периоду, Гаврил Суботић је добио и треће искључење, Тртовић је на старту четвртине постигао и трећи погодак и комплетирао серију између две четвртине свог тима на 5:0, да би после 8 минута поста Васић био стрелац за Црвену звезду. Јевгениј Костров је тада одбранио први петерац, Смиљевић је искористио казнени ударац на другој страни, прецизан је био и Ловре за 7:3. Васић другим голом доноси 7:4 за полувреме.

Велику предност су имали домаћи пред наставак, али то није уплашило Звездине момке. Многе преокрете су црвено-бели креирали у протеклом периоду и додали још један на ту листу. Владимир Мишовић је спустио рампу, Басара постиже први, Гајић други и Васић трећи погодак, и свој трећи на мечу и трећи у серији за 7:7 већ на средини трећег квартала. Гига и Мушикић прекидају Звездину серију и доносе ново вођство тиму Милоша Королије (9:7), Басара не користи петерац, али се убрзо исправио, а затим се и Вукићевић уписује у стрелце за 9:9 пред последњих 10 минута.

Радовић доноси прво вођство после прве четвртине, Гладовић поново изједначује и следи пет минута рововске борбе. Велики посао су урадили Лукас Семан и Милош Вукићевић, Звезда у одбрани спречила упливавања Милоша Ловреа, а Мишовић бриљирао. Успео је и два пута да пресече додавања противника. Пет минута пре краја Душан Васић је добио црвени картон, искључење са правом замене, Звезда је утакмицу завршила са 13 искључења у односу на 8 ривала. Остало је два минута до краја када је Душан Марковић искористио непажњу чувара и затресао мрежу Кострова за велику и битну победу. Гига је погодио пречку, Мишовић једном интервенисао, једном пресекао напад, Звезда сачувала лопту до краја и славила.

По три гола су постигли Марко Радовић и Душан Васић, Иван Басара два, Родољуб Гајић, Душан Марковић и Милош Вукићевић по један.

Црвена звезда је претекла ривала на трећој позицији са 10 бодова, позицији која води у плеј-оф и доноси место у квалификацијама за Лигу шампиона. У наредном колу Звезда гостује у Ваљеву, екипи Валиса.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:11 (4:2, 3:2, 2:5, 1:2)
Београд, базен: Бањица. Судије: Путниковић и Раковић, Играч више: Партизан 8 (3), Црвена звезда 13 (6). Два играча више: Партизан 1 (1), Црвена звезда 1 (1). Петрци: Партизан 1 (1), Црвена звезда 2 (0).

ПАРТИЗАН: Костров, Јакшић, Милош 2, Мушикић 2, Гак, Гладовић 1, Тртовић 2, Димитријевић, Божовић, Смиљевић 1(1), Гига 1, Папарић, Булајић, Бодирога 1. Тренер: Милош Королија

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Гајић 1, Марковић 1, Суботић, Васић 3, Банићевић, Басара 2, Вукићевић 1, Семан, Милојевић, Радовић 3, Ивановић, Данковић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстПобеда Црвене звезде у дуелу са одбојкашима Такова
Следећи текстДинамо – Црвена звезда Грундфос 28:28 (15:10)