Одржана редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда

77

ФК Црвена звезда је у суботу 4. фебруара 2023. године одржала четврту редовну седницу Скуптштине клуба у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а на дневном реду се нашло осам тачака:

1. Усвајање Записника са претходне седнице Скупштине
2. Обраћање Председника Клуба
3. Обраћање Генералног директора
4. Обраћање Спортског директора
5. Обраћање Оперативног директора – Извештај о реализацији финансијског
плана за 2022. годину и предлог финансијског плана за 2023. годину
6. Извештај руководилаца сектора
7. Предлог измена и допуна Статута ФК Црвена звезда
8. Разно

Пре усвајања дневног реда, додата је још једна тачка која се односила на предлог УО да се трибина ВИП Запад назове по Синиши Михајловићу и која је једногласно усвојена. Приустнима се затим обратио Светозар Мијаиловић чије обраћање преносимо у целости:

Поштовани чланови скупштине,

Пре свега да кажем да је клуб доследно извршавао зацртане циљеве ове Скупштине.

Моје обраћање овога пута одређено је чињеницом да сам у децембру прошле године већ говорио о раду и ономе што планирамо у наредом периоду. Са друге стране, више година готово индентично оцењујемо протекле године. То нам резултати које постижемо дају за право. Сваку наредну годину лествицу подижемо на виши ниво. Дубоко смо свесни да исписујемо историју нашег вољеног Клуба, а то је огромна одговорност. Желимо да нас поколења памте само по успесима.

Циљеве које смо поставили остварили смо и у протеклој години, поново дупла круна, групна фаза Лиге европе и добра основа за резултат у овој години (предност од 10 бодова у односу на првог пратиоца на табели). Ово је посебно важно, јер освајање шампионата обезбеђује директан пласман у групну фазу Лиге шампиона. Треба подсетити да је наш клуб највише допринео да првак Србије има ову позицију.

Осим резултатског успеха, клуб је у свим сегментима свога рада напредовао. Настојимо да усвојимо и применимо најновија знања, искуства у организацији и пословању, како би могли одговорити изазовима коју су пред нама. Иако је наш клуб познат и препознат по неговању своје дуге и плодоносне традиције, желимо да унесемо дух модерног и у раду и у изгледу нашег клуба. Пратимо трендове и новине, трудимо се да не заостајемо за светом, јер бити европски и светски шампион, не дозвољава да се опустите, да не напредујете. То је обавеза ове управе и сигуран сам да ће се наш труд исплатити.

Остварили смо велику активност и предузели акције наше друштвене одговорности, изградили чвршће односе са нашим навијачима и њиховим клубовима, проширили нашу мрежу, повећали број чланова са плаћеном чланарином и наставићемо још снажније у том правцу.

Имајући у виду да ће, у даљем раду скупштине, бити представљено и детаљније указано на ова питања, завршио би излагање честитком за све успехе у протеклој 2022. години, да нам свима буде подстрек да наставимо даље, још снажније и упорније у нове победе и успехе.

Знамо да увек може и мора боље.

Претходни текстВИП Запад добија име по Синиши Михајловићу
Следећи текстЗвезда играла за Миху