Росић и Павличевић сложни: Клебер велико појачање за нас

47

Одбојкашице Црвене звезде добиле су велико појачање. У Љутице Богдана стигла је бивша репрезентативка Кубе, коректор Ана Клегер. Њено драгоцено међународно искуство требало би да помогне црвено-белим девојкама да дођу до циља, а то је одбрана титуле.

Клегер је пре доласка у Црвену звезду, играла у Кини за Шандонг, а са овом екипом је освојила пето место у првенству. Пре тога градила је каријеру у Азербејџану, Пољској, Русији и Румунији.

Никола Росић, директор Црвене звезде о променама у играчком кадру је рекао:

-Захвалио бих се Адели Хелић и Карини Денисовој на свему што су урадиле за наш клуб, односно на доприносу да дођемо до ових резултата. Са њима смо направили споразумни раскид уговора. Желим им успех у наставку каријере. Што се тиче Ане Клегер, дошла је у правом тренутку, да нам помогне у освајању најважнијег циља у овој години, а то је титула. Светско име са искуством и квалитетом. Играла је по најбољим лигама, њено искуство ће нам бити драгоцено.

Како је дошло до контакта са Аном Клегер?

-Радимо се напорно на доласку наше нове играчице. Сматрао сам да је то позиција потребна, како бисмо остварили циљеве за ову годину. Имали смо среће да се та сарања направи. Захвалио бих се њеној агенцији на томе. Њен менаџер је био и мојој сестри, тако да се познајемо годинама. Имамо баш лепу сарадњу. Задовољан сам што је овакво име дошло у српску одбојку.

Да ли сте задовољни досадашњим учинком у првенству, Црвена звезда се налази на трећем месту иза Јединства и Железничара, али разлика бодовна није велика?

-Практично смо остварили два циља од четири, а то је освајање Суперкупа и пласман у Лигу шампиона. Тренутним пласманом на табели свакако да нисам задовољан, јер сматрам да можемо много боље. У овом тренутку морамо да се концентришемо и да пружамо боље партије на терену. Морамо да схватимо да смо најбољи и знамо шта је најважније за нас. Бићу задовољан када будемо били први и освојимо титулу.

Црвена звезда дочекује у уторак Вакифбанку, шта могу девојке против фаворизоване екипе из Истанбула?

О Вакифу не би требало трошити речиу, једна од најбољих екипа на свету. Волео бих да подигнуте главе наступимо максимално, да пробамо да из меча у меч пружамо наша најбоља издања. Као што у домаћој лиги остале екипе траже шансу против нас, да тако ми тажимо у Лиги шампиона и да пробамо да совојимо сет, зашто не и да победимо. Опет морамо да се фокусирамо на нас и нашу игру и да направимо добру атмосферу и да будемо најбољи у датом тренутку – рекао је Никола Росић, директор Црвене звезде.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, задовољан је што ће имати тако велико појачање у наставку сезоне.

Не сумњам у Анине квалитете. Имала је сада малу паузу, играла је у Кини. Сигурно ће јој бити потребно мало времена како би ушла у њен прави ритам. Знамо каква је играчица, о томе не би требало причати. Већ на првој утакмици, коју је одиграла, показала је да има огромно искуство. Надамо се да ће то ићи св боље. Сигурно да може много да нам помогне, пре свега искуством. Она ће додатно нам дати и на стабилности. Немам сумње да ће све бити како ми желимо – истакао је Ратко Павличевић, тренер црвено-белих девојака.

Првенство је прилично дуго, праве борбе тек предстоје нову годину сте отворили са две победе у првенству против Инђије и Омладинца, како сте задовољни игром?

-У принципу могу да кажем да сам задовољан. Имамо мотива и позитивну енергију, тако би требало да наставимо. Наши циљеви и жеље су много веће. Желимо што пре да будемо у једном високом ритму и да играмо са сваким противником без проблема, нарочито са екипама које су да тако кажем слабијег ранга од нас. Чињеница је да доста екипа конкурише за највиши пласман, али и ове екипе које су условно речено на папиру слабије, оне такође могу добро да одиграју. Имали смо проблема са Омладинцем, међутим искрено се надам да ћемо нашу игру порпавити и да ће то деловати много боље. Рекао сам првенство је дуго, ко буде издржљивији тај ће направити бољи резултат. Имамо подршку на сваком кораку, пре свега у нашем клубу. У том смислу нам је глава мирна. То ће ићи у доборм смер.

Утакмица против Вакифа је добра позивница да се напуне трибнине на Бањици у уторак увече?

-Позивамо све љубитеље одбојке да дођу на Бањицу и подрже Црвену звезду. Успели смо да се квалификујемо у групну фазу Лиге шампиона. Тиме смо задовољили неки наш циљ, а мислим да смо урадили доста и за српску одбојку. Довели смо у Београд две врхунске екипе као што су Вакиф и Новара,мада ни Немице нису за потцењивање.

Какав је здравствени билтен пред утакмицу Лиге шампиона?

Доста добар, осим неких ситних проблема са грипом. Оно што нам даје снагу, што се тиче коректора, сада имамо два добра играча. Ана нам је већ на првој утакмици помогла, тако да о њој је сувишно сада причати. Сигуран сам да ће све бити добро. Друге девојке раде добро, врло су професионалне. Наше жеље су доста велике, почевши од мене. Сви смо мотивисани и гладни успеха. Задовољан сам, знам да можемо још много да напредујемо. Врло мало током сезоне гледам табелу, видим да то није велика разлика бодовна, све је достижно. Све зависи од нас. Циљ ми је да направимо добру атмосферу и игру са много енергије и пожртвовања – јасан је био Павличевић.

Клегер: Задовољство ми је што сам дошла у Црвену звезду

Ана Клегер, је већ одиграла једну утакмицу за Црвену звезду и то минулог петка против Омладинца. Брзо се искусна Кубанка привикла на нову средину, али и хладни Београд.

Није ми први пут да сам у Београду, врло лепо се осећам овде. За мене је велико задовољство што сам у Црвеној звезди. Што се тиче екипе и играчица, осећам се веома добро, јер ме сви подржавају од доласка. Осећам се заиста као код куће. То је веома важно за мене. Девојке су добре играчице, имају квалитет, то сам одмах видела. Имамо заиста добру екипу. Мислим да ће све бити како очекујем – истакла је Ана Клегер.

Улазили сте мало у игру прошлог петка против Омладинца, како сте задовољни?

-Први меч је био мало тежак за мене, јер сам морала брзо да се адаптирам. У сваком случају на крају смо победиле, што је најважније, иако је било малих проблема.

Шта сте чули о првенству Србије?

-Знам да је лига на добром нивоу. Мени је ово први пут да играм у Србији. Чула сам много лепих ствари о домаћем првенству. Не познајем баш најбоље екипе, али има времена.

Током каријере сарађивали сте са српским тренерима и играчицама, какво искуство имате у раду са њима?

Сарађивала сам са двојицом српских тренера и имам добро искуство са њима и мислим да се овде добро ради генерално. Играла сам са Бојаном Живковић у Русији, одлична играчица – објаснила је Клегер.

Претходни текстЗвезда непоражена на отварању пролећа у 21. веку
Следећи текстКампацо МВП АБА лиге за месец јануар