Милица Кљајић нови шеф струке КДТ Црвена звезда

251

Нова календарска 2023. година у Клубу дизача тегова Црвена звезда донела је велике новине како у такмичарском кадру, тако и у тренерском.

После дуго година такмичарског и тренерског стажа, први тренер клуба Лука Вујадиновић тренерску каријеру ће привремено наставити у Немачкој у једном од бундеслигашких клубова за дизање тегова.

На његово место је постављена једна од најбољих женских такмичарки клуба, Милица Кљајић дугогодишња такмичарка клуба. Она ће убудуће бити шеф мушке и женске екипе, као и подмлатка клуба.

Велика ми је част и задовољство што ћу обављати јако одговорну позицију у клубу. За мене је ово нешто ново, сада ћу дизање тегова посматрати на један другачији начин. Велику помоћ пружаће ми и даље Лука, док се мало не осамосталим у раду и стекнем искуство, као и сви такмичари које ћу водити. Циљеве и квалитет имамо, сада остаје да то све реализујемо у добре резултате – навела је Кљајић.

Што се тиче такмичарског кадра у клуб је дошло неколико младих јуниора јако квалитетних пред којима је светла будућност.

Још једном исписујемо историју клуба и дизачког спорта. По први пут Црвена звезда има женског главног тренера свих категорија. У спорту који је јако специфичан имати женског тренера је јака реткост с обзиром да је ово спорт снаге и „мушки“ спорт. Овим још једном скидамо стереотип везан за дизање тегова, како ту женама није место. Милица има пуну подршку свих чланова Управног одбора, и није било дилеме када смо одлучивали о тренерском кадру – истиче Владимир Јовић, председник клуба.

Претходни текстМилица Жабић бронзана, Дошен пети на ГП у Алмади
Следећи текстЗвезда непоражена на отварању пролећа у 21. веку