Дарко Стошић потписао за Црвену звезду!

318

ММА клуб Црвена звезда представио је данас у препуном Звездином прес центру појачање, најбољег српског борца у тешкој категорији Дарка Стошића.

Пријатељима, члановима клуба и представницима медија обратили су се Александар Ђорђевић, председник, ново појачање Дарко Стошић, Драган Тешановић, спортски директор, Слободан Максимовић и Александар Радосављевић, тренери Црвене звезде.

ММА клуб Црвена звезда постоји од 2014. године, а у мају 2022. године је постао равноправни члан Спортског друштва Црвена звезда. Управо због тога, морам да се захвалим Звездану Терзићу, Стојану Вујку и Зорану Аврамовићу, генералном секретару, који нам увек излази у сусрет и стално смо у контакту са њим. Данас смо се окупили овде због велике вести, Дарко Стошић се враћа у свој матични клуб, где је почео и направио неколико великих победа на почетку своје каријере – рекао је на почетку конференције Александар Ђорђевић, председник клуба.

Своје задовољатво због повратка у наш клуб није крио Дарко Стошић.

Почео сам у Џудо клубу Црвена звезда пре неких 10 година. Са неких 15 година сам дошао у Звезду из матичног клуба из Сремске Митровице, направио неке добре резултате у џудоу. Стицајем околности, после пар година сам престао и прешао у ММА клуб Црвена звезда где почињем своју ММА каријеру где остварујем неке значајне резултате, а тренери су били Драган Тешановић и Александар Радосављевић. У једном тренутку, отишао сам неким својим путем у свет, где сам се остварио бавећи се овим спортом и ево, враћам се овде. Окупили смо се у Звезди највише због пријатељства. Гаги и Рођа су започели ову причу и драго ми је да смо сви у Црвеној звезди и да можемо неке младе наде да стварамо. Ја ћу помоћи и пренети своје знање колико будем могао. Драго ми је да су ме се сетили и да после свих тих година тренирања и мојих резултата на крају дошли поново овде и да сам се вратио у Звезду – истакао је Дарко Стошић.

Ову прилику наш клуб је искористио и да најави прву борбу Дарка Стошића од повратка у црвено-бели дрес. У београдској Штарк Арени 18. фебруара 2023. године биће одржана борба у тешкој категорији, у организацији „Barve Combat Federation 69“ и ММА федерације Србије, између Дарка Стошића и Дагестанца Шамила Газијева и ово је права прилика да наши навијачи дођу и подрже најбољег српског борца.

Београд ће бити домаћин и Светског првенства у ММА од 12. до .18. фебруара такође у Штарк Арени на којем ће Црвена звезда имати два представника. У категорији до 84 кг ће наступити Иван Панић, а у категорији до 70 кг ће боје нашег клуба и репрезентације Србије бранити Милан Стоиљковић.

Председник ММА клуба Црвена звезда Александар Ђорђевић и Дарко Стошић потписали су уговор, а потом је уследила и заједничка фотографија за успомену.

Претходни текстЗвезда у Анталији – Пас, шут, гол
Следећи текстИза југа Маракане – Вилотић окупио млађе кадете