Црвена звезда – Лудогорец 2:3 (0:3)

78

Фудбалери Црвене звезде су доживели први пораз на припремама у Анталији од екипе Лудогореца, а резултат је био 2:3. Поготке за наш тим постигли су Мирко Иванић и новајлија Алекс Виго.

Црвена звезда – Лудогорец 2:3 (0:3)

Стадион: „СЦ Калиста“.

Стрелци: Иванић у 75. и Виго у 90. минуту за Црвену звезду, а Тијаго у 9. и 36. и Текпети у 34. минуту за Лудогорец.

Црвена звезда: Борјан, Л. Николић (од 46. Виго), Ераковић, Милуновић (од 62. Панков), Азаров, Мијаиловић (од 72. Срнић), Канга (од 62. Кангва), Иванић (од 82. В. Николић), Букари, Митровић (од 62. Ибрахим), Пешић (од 72. Пруцев).

Лудогорец: Пад, Вердон, Алмеида, Недиалков, Витри, Пјотровски, Нареси, Јанков, Тијаго, Десподов, Текпети.

Играли су још: Слуга, Терзиев, Пластун, Русо, Гропер, Шо, Нонато, Тисера, Делев, Жоржињо.

Није меч почео за Звезду онако како смо замислили, јер је Тијаго у деветом минуту био спретан у шеснаестерцу нашег тима и погодио из окрета, док је у претходној шанси погодио стативу. Претила је Звезда на другој страни у жељи да дође до изједначења. Ударац Букарија из 19. минута најавио је фантастичну прилику која је уследила пет минута доцније, када је Мијаиловић центрирао са десног бока, а Митровић погодио у Пада, да би се лопта одбила у пречку.

Упркос томе што је Звезда преузела иницијативу након примљеног гола, поново је екипа Лудогореца стигла до поготка, а прецизан је био Текпети ударцем искоса са леве стране. Као да је то додатно пореметило фудбалере нашег тима, па је тако поново Тијаго у 36. минуту матирао Борјана из сјајне контре коју је бугарски шампион извео. Неколико минута касније је и Јанков погодио пречку, после чега се отишло на одмор.

Милојевић је на терен на старту другог полувремена послао Вига који је тиме уписао деби у црвено-белом дресу. Покушавала је Звезда преко истуреног Пешића, али се наш нападач два пута нашао у офсајду, премда би у супротном био у фантастичној прилици.

Фудбалери Лудогореца су покушавали да искористе и најмањи пад концентрације првотимаца Црвене звезде, али такву ситуацију Тисера није успео да претвори у гол захваљујући нашем капитену Борјану који је изашао успешнији из ситуације „један на један“. Запретила је Звезда у 66. минуту у два наврата. Прво је Кангва гађао снажно са дистанце, а лопта је на путу до гола закачила дефанзивца Лудогореца, да би потом и Панков након корнера шутирао поред стативе.

Заслужила је Звезда гол и он је стигао у 75. минуту када је Мирко Иванић прихватио послату лопту од стране Букарија, закорачио у шеснаестерац и прецизно погодио. До краја меча видели смо и дебитантски погодак Алекса Вига, коме је за то требало нешто мање од 45 минута. Сјајну лопту је за аргентинског десног бека послао Вељко Николић, а овај нанизао два противничка играча и прецизним ударцем поставио коначан резултат.

Претходни текстЗвезда игра за Луку
Следећи текстМилојевић: Борбено друго полувреме као прави пример