Црвена звезда – Копар 1:0 (1:0)

59

Настављају фудбалери Црвене звезде да блистају на прирпемама у Анталији, па су још једну контролну утакмицу решили у своју корист, јер је овог пута савладан Копар резултатом 1:0, а тријумф је првенцем потписао Лазар Николић.

Црвена звезда – Копар 1:0 (1:0)

Стадион: „СЦ Калиста“, Анталија, Турска.

Стрелац: Л. Николић у 13. минуту.

Црвена звезда: Борјан (од 62. Васиљевић), Л. Николић (од 62. Гобељић), Милуновић (од 62. Лековић), Ераковић (од 46. Панков), Азаров (од 62. Срнић), Мијаиловић (од 62. Крстичић), Канга (од 62. В. Николић), Иванић (од 62. Кангва), Букари (од 62. Пруцев), Митровић (од 46. Ибрахим), Катаи (од 62. Мотика).

Копар: Голубовић, Палчич, Новоселец, Билић, Шимчак, Кореја, Тичић, Ванцаш, Фанимо, Котник, Осуџи.

Играли су још: Хвалич, Камбич, Кодерман, Митендорфер, Бенедичич, Крајиновић, Силајџић, Миловановић, Јашарагић, Хрватин, Очиенг.

Ушла је Звезда полако у јак ритам утакмица, с обзиром на то да након данашње провере са Копером нема пуно одмора, јер ће сутра од 15 часова, изабраници Милоша Милојевића одмерити снаге са Динамо Тбилисијем.

Меч са Копаром је почео мирно, али већ у 13. минуту су фудбалери Црвене звезде дошли до заслуженог вођства. Иако су се снаге опипавале, те се константно играло на средини терена у уводним тренуцима сусрета, Звезда је практично из првог конкретнијег напада стигла до поготка. Прво су комбиновали Катаи и Букари, када је ударац репрезентативца Гане одбранио Голубовић, да би се потом лопта одбила до Азарова који је центрирао, Билић покушао да интервнише главом, али додао само до Лазара Николића који је са ивице казненог простора „ухватио“ волеј и на атрактиван начин уписао првенац у Звездином дресу.

Несигуран је био Голубовић у 18. минуту када је практично додао лопту у ноге Букарију који га је потом обишао, али отишао превише искоса и покушао да упосли Катаија, међутим, консолидовали су се фудбалери Копра и отклонили опасност. Наставила је Звезда да атакује, а у 25. минуту је статива била савезник словеначког тима. Центрирао је Катаи са левог бока, Иванић главом подвисио лопту за Букарија, он се потом извио, али погодио оквир гола.

До краја полувремена су црвено-бели углавном претили након комбинаторике Катаија, Иванића и Букарија, у различитим варијацијама, с тим да је и стрелац гола Николић био изузетно запажен, као и Азаров чији је слободан ударац означио крај првог полувремена.

Ударац главом Иванића, а потом лукав покушај Катаија из 50. минута, демонстрирали су да Звезда не одустаје од нападачке филозофије, упркос томе што има гол предности и што су играчи у јеку припрема. Мало је фалило да Голубовић у 54. минуту поново отежа ствари свом тиму, јер му је лопта коју је Букари послао оштро са десног бока прошла кроз руке, и умало завршила иза леђа. Пречка гола који чува Борјан се затресла два минута касније, када је Ванцаш из окрета гађао, али није био довољно прецизан. Сјајну прилику је, на другој страни, имао Ибрахим који је добио лопту од Катаија на левом боку, потом надмудрио Новоселца, али погодио спољни део мреже гола који чува Голубовић.

Поново је Милојевић ротирао, и практично читав тим заменио у 62. минуту, а два ударца Кангве из слободњака показала су да је Замбијац изузетно добро расположен, као што је био и на претходном мечу, где је био један од запаженијих. Дриблао је и Пруцев по левом боку, и показао да је период адаптације иза њега, те да ће на пролеће бити важно оружје за Милоша Милојевића.

Све у свему, имао је стратег Црвене звезде много разлога за задовољство после још једне припремне утакмице.

Претходни текстЗвезда убедљива против Партизана на старту квалификационог турнира
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам, али желим да будемо ефикаснији