Алекс Виго у Црвеној звезди

112

Црвена звезда наставља активности у зимском прелазном року, те је ново појачање нашег клуба десни бек Алекс Виго који долази на једногодишњу позајмицу уз могућност откупа.

Добродошлицу Алексу Вигу који се прикључио саиграчима у Анталији, први је пожелео наш спортски директор Митар Мркела.

Пре свега бих поздравио Алекса и пожелео му добродошлицу, уз веру да ће остати у Звезди дуги низ година. Долази из земље светског првака, из веома квалитетне аргентинске лиге где је играо за Ривер Плејт, Индепендијенте и Колон. Иза себе има велики број првенствених утакмица и он је десни бек ког смо тражили и који ће се, верујем, изузетно добро уклопити у наш тим. Оно што га краси су изузетне морално вољне особине, које поседују сви аргентински фудбалери, атлетски је веома добар, поседује брзину и може да се понавља по десној страни. Сигурно ће се веома добро уклопити у захтеве тренера Милојевића – рекао је Мркела.

Наводи наш спортски директор и да је Виго прототип бека какав треба Црвеној звезди.

– Тражили смо таквог играча, а није лако наћи десног бека, јер је то дефицитарна позиција. Међутим, наш скаутинг га је дуго пратио и желели смо играча таквих карактеристика. Звезда игра офанзивно, наши бекови су стално усмерени ка напред, а Алекс је играч који може константно да се понавља током утакмице.

Наставља Звезда са филозофијом подмлађивања и убрзавања играчког кадра.

– Ми смо у последњих неколико прелазних рокова имали јасан циљ, а то је да помладимо и убрзамо екипу, а Алекс се потпуно уклапа у ту визију. Већ ове јесени, ако све буде како треба, играћемо Лигу шампиона и верујем да ћемо имати играче који су способни да се у многим аспектима такмиче са најбољима. Алекс је доведен због тога, млад је, улази у најбоље године и сигуран сам да ће у Црвеној звезди пружити максимум и досегнути оно због чега је дошао у клуб.

Већ у наредним данима се могу очекивати новости када је реч о прелазном року.

– У Србији до 7. фебруара траје прелазни рок, тако да водимо разговоре и када је реч о одласцима, али и доласцима. Верујем да ће се у блиској будућности нешто од тога десити – рекао је Мркела.

Са осмехом на лицу и жељом да уђе у срца навијача Црвене звезде, Алекс Виго се представио звездашкој јавности.

Веома сам срећан што сам дошао у Звезду која је велики клуб и чега сам свестан. Хвала спортском директору на лепим речима и сигуран сам да ћу испунити све задатке који су постављени пред мене, те да ћу показати оно најбоље због чега сам дошао. Упознат сам са Звездином величином, као и чињеницом да клуб има огромну базу навијача, а то је један од разлога због ког сам и дошао, као и да освајам трофеје. Себе бих описао као изузетно офанзивног бека, али пружам максимум и када је дефанзива у питању. Физички се добро осећам, спреман сам да играм, тако да сам на располагању стручном штабу – почео је Виго.

Ако Звезда освоји титулу, имаће Виго прилику да заигра у Лиги шампиона.

– Свиђа ми се идеја играња Лиге шампиона. Чека нас пролеће, када ће, надам се, све проћи добро, а потом и највеће такмичење у Европи. Надам се да ћу имати прилику да заиграм у Лиги шампиона. Све ћу урадити за успех Црвене звезде… Упознат сам и са вечитим дербијем, слично ривалство имамо и у Аргентини између Ривера у ком сам играо и Боке. Искрено, нисам до сада гледао вечите дербије, углавном сам Звезду пратио у међународним утакмицама, али биће то сјајно искуство за мене.

Разговарао је и са Луисом Ибањезом пре доласка у клуб, али и са много навијача путем друштвених мрежа.

Пре доласка у Звезду, разговарао сам са Ибањезом који ми је рекао најбоље ствари о клубу, тако да је свакако утицао на то да дођем. Сада сам овде, веома сам срећан због тога и надам се да ћу остати у клубу дуги низ година. И пре него што се знало да прелазим у Звезду, добио сам много порука од навијача на друштвеним мрежама који су ми желели добродошлицу и пружали подршку. Пресрећан сам што ћу имати прилику да им се представим. Поручио бих им да верују у нас, а ми ћемо дати максимум за успех Црвене звезде – подвукао је Виго који је задужио дрес са бројем 13, с обзиром да је то датум рођења детета његовог брата.

Алекс Виго је рођен 28. априла 1999. године у Коластине Суру, у Аргентини и јуниорски стаж провео је у екипи Колона, где је начинио и прве сениорске кораке и одиграо 44 утакмице. Нису његове партије прошле незапажено, те је убрзо задужио дрес Ривер Плејта за који је одиграо 19 утакмица, с тим да је годину пре доласка у Звезду, носио дрес Индепендијентеа где је био незамењив крај десне аут линије и на 42 меча постигао гол.

Претходни текстПоловичан учинак ватерполиста на трећем турниру Регионалне лиге
Следећи текстЗвезда убедљива против Партизана на старту квалификационог турнира