Звезда у Анталији – Обриси тактике за Нефчи

65

Фудбалери Црвене звезде су од 10 часова и 30 минута по локалном времену истрчали на терене спортског центра “Калиста” и одрадили четрнаести тренинг на припремама у Турској.

Тренинг је почео уводним загревањем са лоптом, где су наши фудбалери били подељени у групе по четири играча. Акценат је био на брзој промени темпа кретања након одиграног паса, у виду истрчавања кратких деоница.

Након тога прешло се на део намењен искључиво тактици. Уиграване су линије тима, а притом се инсистирало на ефектној завршници. Као део стручног штаба, наш некадашњи капитен Ненад Милијаш је највише учествовао у вежби, а радило се на конкретним ситуацијама на терену у виду напада два на два, па потом и три на два. Циљ је био да се конкретно крене према голу противника и са што више кретње и брзог размишљања са лоптом постигне погодак.

За крај уследила је игра на два гола са свим захтевима који су били апострофирани током данашњег тренинга. Све ситуације које су биле уиграване без много проблема примењивали су наши првотимци. Играло се на терену са нешто мањим димензијама, а на свакој стативи је стајао по један фудбалер који је представљао “џокера” односно мартинелу и црвено-бели момци су могли да га користе у игри.

Претходни текстПавличевић: Можемо да извучемо бенефите из овог меча
Следећи текстЗвезда у Анталији – Посед примарни задатак у игри