Митровић међу најталентованијима на свету

52

Сви звездаши су имали прилику да се упознају са квалитетима Стефана Митровића у претходним месецима, а да је реч о једном од најталентованијих, не само српских, већ и светских фудбалера, говоре и јасни статистички параметри.

Према истраживању ЦИЕС-а, односно Међународног центра за спортске студије, Стефан Митровић се налази међу 10 најталентованијих левих крила на свету. Назирао се таленат Митровића још у дресу Радничког, али доказивањем на већој сцени, у Црвеној звезди, нема сумње да је скренуо пажњу европске и светске јавности на себе. Трк против Ференцвароша за гол у Мађарској је, без дилеме, сликовито описао главно оружје нашег крилног нападача – вансеријска брзина. Када се на такав вид хитрине дода и дриблинг уз мирну завршницу, јасно је да је Митровић крилни нападач из уџбеника и као нацртан за „Лиге петица“. С обзиром на то да има све оно што је потребно да једног дана таленат у потпуности преточи у квалитет и постане један од најбољих српских фудбалера, то није могло да прође незапажено ни код независне организације лоциране у Швајцарској која се детаљно бави статистиком.

Наиме, стручњаци из ЦИЕС-а су Митровића ставили у одабрано друштво у ком су још: Адам Хложек (Бајер Леверкузен), Ентони Еланга (Манчестер Јунајтед), Октавијан Попеску (Стеауа), Талес Магно (Њу Јорк Сити), Јакуб Камински (Волфсбург), Хариб Сухаил (Шабаб Ал-Афли), Мохамед Дарами (Копенхаген), Габријел Верон (Порто) и Олакунле Олусегун (Краснодар). Оно што Митровићу иде у прилог је да су на поменутој листи од њега млађи само Попеску, Сухаил и Верон…

Сигурни смо да најбоље партије младог Митровића који је у дресу Звезде рачунајући све утакмице одиграо 24 меча и постигао пет голова, тек долазе.

Претходни текстЦрвеној звезди признање „Златни клуб 2022“
Следећи текстКадети у ниском старту