Рендулић: Играчи су „затегнути“, идемо по титулу!

49

Омладинци Црвене звезде су у сјајном расположењу стартовали припреме на теренима иза југа Маракане, а стратег Зоран Рендулић је изнео очекивања пред петомесечни рад који следи.

Циљеви остају исти, али не у потпуности, јер увек морамо да тежимо ка још већим. Током јесени смо имали дупло више утакмица него што ћемо имати на пролеће, самим тим биће више простора за тренинге и индивидуални рад. Посветићемо се максимално свакој утакмици, а током јесени нас је пратио тај проблем да је фалило времена, уз велики ростер играча. Свакако, у Звезди број утакмица, против кога и када играш – није битно, већ се захтевају резултати, као и афирмација младих фудбалера. Свесни смо тога и надам се да ћемо у наредних пет месеци све подићи на још већи ниво – почео је Рендулић.

Имали су времена да одморе наши бисери, с обзиром на тронедељну паузу, а Рендулић види да су се дечаци ужелели фудбала.

– Види се да су сви дошли „затегнути“, спремни и орни за рад. Поред свих тренерских замисли и идеја, базирамо се и на атмосферу. Када се ради онда је фокус апсолутно на тренингу, али желим да момци срећни долазе и одлазе са стадиона. То је предуслов како ствари треба да функционишу у једном тиму, нарочито у Црвеној звезди. Добро смо се упознали у претходних шест месеци. Имамо времена да се кроз припреме још више уходамо, имплементирамо наше замисли и идеје…

Циљеви су јасни…

– Идемо на титулу, а очекује нас и завршница међународног турнира у Шпанији. Даћемо све од себе да дођемо у што даљу фазу такмичења. За сада смо први у групи, што нас води у четвртину финала. Сматрам да је такмичење озбиљан „излог“ за наше играче. Нарочито смо задовољни европским утакмицама и резултатима, али изразито стилом и начином игре. Нису битна само три бода, него како смо се представили и постигли тај резултат. У првенству смо каскали управо због утакмица у Европи и много путовања. Не тражимо алиби. Имамо времена да се спремимо, све зависи од нас. Играчи сада много више схватају тимски и индивидуално како се носи Звездин грб.

Говорио је Зоран Рендулић о предстојећем припремном циклусу који очекује наше талентоване фудбалере.

– У Београду ћемо тренирати до друге половине фебруара. Крајем другог месеца у години одлазимо на припреме у Италију које ће трајати десет дана, а повратак је планиран за сам старт другог дела првенства. До тада ћемо имати сваке недеље пријатељску утакмицу, али опет не у толиком броју као што је случај био на старту сезоне. Акценат ћемо ставити на индивидуални рад, као и тимски. Гледаћемо да исправимо грешке које су догађале у протеклих шест месеци. Свака утакмица у лиги ће бити финале. Не стварамо притисак играчима, желимо да уживају и буду здрави.

Трио – Коста Недељковић, Алексеј Вукичевић и Стефан Радујко, прекомандован је у екипу Графичара.

– Њих тројица су пребачени у Графичар, уз то неколико играча кубури са повредама и ровити су. Имамо и фудбалере који су на проби и који ће у наредне две недеље имати прилику да се изборе за Звездин дрес. Доста тога ће зависити и од сениорског тима Графичара, у смислу да ли ће неко бити враћен, али још увек је рано да размишљамо о томе. Рачунам на играче који су данас ту и апсолутно сам фокусиран на њих.

Поред промена у играчком кадру, евидентне су промене и у стручном штабу наших јуниора.

Изашли смо у сусрет нашим сарадницима. Данило Тешић, Немања Јокић и Срђан Ивовић су преузели селекцију омладинаца Графичара. Пред њима је нови изазов, сјајно искуство и простор за напредак. Веома ми је драго због њих што сами граде пут, а врата су им увек отворена. Свакодневно ћемо бити у комуникацији и помагаћемо једни другима. Са друге стране, нашем стручном штабу су прикључени бивши фудбалери Црвене звезде – Александар Јевтић као помоћник и Марко Тркуља као тренер голмана, уз Бориса Бркића, кондиционог тренера који је ту био и јесенас – закључио је Рендулић.

Претходни текстЗвезда против Радничког у полуфиналу Купа Србије
Следећи текстЦрвено-беле гостују у Новари у Лиги шампиона (уторак, 20)