Белошевац подигао пехар у Белеку

161
Фото: ГК Црвена звезда У Новој у нове победе (с лева на десно): Борис Дамјановић, председник ГК Центар, Фатих Тибик, власник агенције Поинт Холидеј Турска, Радомир Белошевац, др Живорад Николић, председник ГК Црвена звезда

Из Спортског друштва Црвена звезда стижу само лепе вести. Такмичари Голф клуба Црвена звезда, најмлађег у црвено-белој породици после екипног злата освојеног на Првенству Србије сада су богатој ризници Спортског друштва додали и прво индивидуално шампионско звање, које је освојио наш голфер Радомир Белошевац. На Отвореном првенству Црвене звезде које је одржано у Белеку у Турској, Белошевац је тријуфовао са 74 бруто поена.

Пут до шампионског одличја ни овога пута није био лак. После квалификација за Отворено првенство Црвене звезде на коме је учествовало више од 40 играча на голф терену у Жабљу, Радомир Белошевац је изборио могућност да се нађе у финалном делу такмичења које је настављено у Турској, у граду Белеку (на теренима Аспендос и Олyмпус).

Финале је као што је познато, увек неизвесно. У конкуренцији 25 играча успео сам да остварим најбољи учинак, што значи да ми је за освајање трофеја био потребан један најбољи резултат из квалификација и два најбоља из финала. Драго ми је да сам Звезди донео трофеј, а ово је изузетно важан резултат јер је наш клуб један од најмлађих у Спортском друштву. Освајање овог пехара за мене има посебан значај јер сам се као почасни члан недавно придружио Голф клубу Црвена звезда – истакао је Радомир Белошевац.

Укупни победник Отвореног првенства Црвене звезде је Радомир Белошевац са 74 бруто поена, вицешампионска позиција припала је Борису Дамњановићу (71), док се бронзаном медаљо окитио Аександар Бурсић (67).

Иако се голфом бавимо аматрески, бављење овим спортом сви озбиљно схватамо. Ово је спорт у коме су подједнако заступљене све узрастне категорије од млађих па до оних у зрелим, најбољим годинама. Управо зато желимо да бављење голфом код нас ојачамо, развијемо и популаришемо. Надамо се да ћемо ускоро моћи да тренирамо и да се такмичимо на сопственом терену што би нам умногоме помогло – рекао је Радомир Белошевац.

Отворено Првенство Црвене звезде у голфу помогли су „Turkish Airlines“, „Point Holiday Turska“ туристичка агенција и хотел „Cullinan Belek Turska“, који су обезбедили вредне награде за победнике. Велику помоћ у организовању првенства пружио је Голф клуб Центар из Жабља.

Пехаре победницима и награде спонзора је уручио председник Голф клуба Црвена звезда др Живорад Николић.

Претходни текстПавличевић: Потрудићемо се да у реваншу дођемо до победе
Следећи текстЗвезда у Анталији – Фокус на чувању лопте