Живојиновић: Желимо победом у ЛШ да отворимо годину

61

Одбојкашице Црвене звезде у трећем колу Лиге шампиона у четвртак на домаћем терену од 20.00 часова, дочекују Потсдам из Немачке, за који играју Александра Јегдић, Маја Савић и Вероника Ђокић.

У минуле две утакмице против Вакифбанке и Новаре, изабранице Ратка Павличевића нису имале среће, али се надају првој победи у елитном европском такмичењу. Имале су црвено-беле девојке и довољно времена за одмор, али и да се психички припреме за изазов који следи.

Генерално, добро само радили после паузе, у јачем ритму. Нисмо баш много пратиле шта ради наш наредни ривал, јер мислимо да све креће од нас. Волела бих да нову годину отворимо победом у Лиги шампиона – рекла је Ана Живојиновић, капитен Црвене звезде.

Нема сумње да ће публика на Бањици уживати у утакмици Лиге шампиона. Потсдам сигурно није екипа на нивоу Вакифбанке, али није ни за потцењивање.

– Немице играју брзу одбојку. Оно што смо видели, можемо да се носимо са њима.

Проблем може да буде само дужа пауза, јер од половине децембра црвено-беле су без званичне утакмице.

– Тако је било и пред финале Суперкупа, па смо освојиле трофеј. Не мислим да је то проблем што смо без званичног меча скоро три недеље. Нема ту много предности или проблема. Ово је Лига шампиона и за сваку играчицу мотив више. Заиста желимо да отворимо годину победом.

Публика је увек била уз Црвену звезду на Бањици, подршку са трибина, очекују црвено-беле девојке и у четвртак увече.

Желела бих да имамо пуне трибине. Подршка нам много значи. Волимо да играмо у доброј атмосфери коју праве наши навијачи. То је за све нас мотив више – закључила је Ана Живојиновић, капитен Црвене звезде.

По пропозицијама ЦЕВ, победници 5 група ће се пласирати директно у четвртфинале Лиге шампиона.

У плеј – оф фази (квалификацијама за четвртфинале) играће 5 другопласираних екипа, као и најбоља трећепласирана екипа. Победници 3 двомеча ће играти у четвртфиналу. Преостале 4 трећепласиране екипе ће такмичења наставити у четвртфиналу Купа ЦЕВ 2023.

Претходни текстТема дана | Нови кондициони тренер Црвене звезде Александар Јанковић
Следећи текстЗвезда у Анталији – Брзом транзицијом до поготка