Реља шампион европског Божићног турнира на Звезди

74
фото: ТК Црвена звезда

На теренима ТК Црвена звезда у Београду прва недеља календарске 2023. протекла је радно, такмичарски. Одржан је традиционални „Tennis Europe“ турнир у конкуренцији до 14 година за девојчице и дечаке и прославио 14. годину свог постојања. За шампионско постоље и важне бодове на европској ранг листи у оквиру „Дата-Дривен Лаб Опена“ борило се 128 такмичара из 17 земаља који су у престоницу Србије стигли са свих страна меридијана, од Канаде до Аустралије.

Победнички пехар у конкуренцији дечака отишао је у руке представника Србије Реље Тодоровића који је у финалу савладао земљака Луку Ћерамилца 7:6(4), 2:6, 7:5. Финале је протекло у великој борби, Реља је одбранио четири меч лопте које је имао Лука Ћерамилац при резултату 5:4 у трећем сету, успео да преокрене меч и слави. Успех Тодоровића је потпун и изузетан обзиром да је кроз квалификације морао да избори учешће у главном турниру и на крају стигне до европске титуле.

У полуфиналу Ћерамилац је био бољи од Грка Алкиса Микалакопоулоса 6:2, 7:6 (3), док је Тодоровић савладао Угљешу Ђоковића 6:2, 6:0.

Код девојчица тријумфовала је представница БиХ Теа Ковачевић победивши у финалу Македонку Сару Митевски 7:5, 6:4. У полуфиналу Митевска је победила Мину Марковић (СРБ) 6:0, 6:0, Ковачевићева је била боља од Алине Амсалем из Израела 2:6, 7:5, 6:0.

Диван почетак такмичарске 2023. са нашим традиционалним турниром, током којег увек прославимо и Нову годину и Божић. Пуно добрих мечева, пуно младих снага светског тениса који се боре за своје улазнице за велику светску сцену и будућност тениса. На самом крају видели смо и фантастично финале српских тенисера који су приказали сјајан тенис, резултатску неизвесност до последње лопте, што је дало додатни квалитет овом мечу. Настављамо даље, пред нама је нова недеља такмичења, ИТФ турнир до 18 година на коме ћемо видети на делу јуниор из целог света, али и потврђене српске асове и државне шампионе – рекао је директор ТК Црвена звезда Слободан Војиновић.

Титулом на европском турниру „Дата-Дривен Лаб Опен“ 2023. на теренима Црвене звезде окитила се и српска тенисерка Анастасија Чоловић у дубл конкуренцији. Она је у пару са колегиницом из БиХ Теом Ковачевић у финалу савладала пар Хелена Кораћ (СРБ), Сара Митевска (МКД) 6:4, 6:1.

Полуфинале девојчице дублови: Чоловић (СРБ), Ковачевић (БИХ) – Софиа-Мариа Наков (РОУ), Исабела Ангела Релтон (ГБР) 6:1, 4:6, (10:3), Кораћ (СРБ), Митевска (МКД) – Марија Ђукић (СРБ), Андреа Лола Поповић (СРБ) 5:7, 7:5 (10:2).

Полуфинале дечаци дублови: Иван Думбовић (ЦРО), Патрик Семенић (СЛО) – Филип Ђокић (СРБ), Алкис Мицхалакопоулос (ГРЕ) 6:4, 0:6 (10:5), Александар Бурмакин (РУС), Иван Мараковић (ЦРО) – Даниел Јоита (ГБР), Метју Мцлаин 6:4, 6:4. Финале: Думбовић (ЦРО), Семенић (СЛО) – Бурмакин (РУС), Мараковић (ЦРО) 6:3, 6:3.

Претходни текстЗвезда у Анталији – Нови кондициони тренер – стари циљеви
Следећи текстНико као Звезда у Европи