Легенде Маракане | Драгиша Бинић

70

У новој епизоди серијала „Легенде Маракане“ представљамо вам чувеног нападача – Драгишу Бинића који је имао част да са Звездом освоји пехар европског шампиона 1991. године у Барију.

Чувени Драгиша Бинић је рођен 20. октобра 1961. године у Голубовцу крај Крушевца. У Црвену звезду Бинић је стигао из нишког Радничког, док је пре тога наступао за Напредак. Сада већ давне 1987. године је задужио црвено-бели дрес и те прве сезоне у Београду се “окитио” титулом првака државе суделовавши у успеху са 13 голова на 27 утакмица. Међутим, даља каријера га је водила у француски Брест, па потом у шпански Леванте из кога се вратио на Маракану. Тиме је легендарни Бина постао тек други играч у историји после Драгана Џајића који се вратио у Звезду из иностранства. Био је члан велемајсторске генерације нашег клуба која се попела на кров Европе 1991. године, а и тада је продорни нападач имао импозантан учинак од 14 датих голова на 27 утакмица. Памтиће се његове мајсторије против Грасхоперса, Динама из Дрездена, најбржи гол у историји вечитих дербија, као и спектакуларан продор и асистенција за Дарка Панчева у Минхену против Бајерна у полуфиналу КЕШ-а.

У получасовном разговору у оквиру емисије “Легенде Маракане” са Драгишом Бинићем можете чути одговоре на бројна интересантна питања и занимљиве приче о најзначајним догађајима у историји Црвене звезде.

Претходни текстЗвездина крила протутњала Суперлигом
Следећи текстУбедљива победа, пуна хала и деби Кампаца