Две титуле броја 1 на крају године за Марка Ђокића

542

Млади тенисер Црвене звезде Марко Ђокић (2014) је освојио протеклог викенда своју 20. титулу у сезони, освојивши турнир црвеног нивоа ТСС у Сремској Митровици. Ово је Маркова 24. титула у Звездином дресу.

Турнир је одржан у организацији ТК Змај 18. децембра. Марко је забележио четири победе и један пораз и тријумфално завршио сезону 2022 у којој је одбранио титулу броја 1 на крају године у категорији црвеног нивоа такмичења Тениског савеза Србије из 2021. године.

Сходно правилима ТСС, Марко је наступом на поменутом турниру завршио такмичење у црвеном нивоу ТСС због узраста одигравши две незаборавне сезоне.

Марко је такође одиграо веома успешно и сезону у категорији наранџастог нивоа у којој је освојио 6 златних медаља и где је према извештајима свих резултата турнира, преузео прво место на ранг листи и освојио своју прву титулу броја 1 на крају године у наранџастом нивоу.

Сезону је завршио укупним резултатом од 125 победа и 30 пораза: Црвени ниво – 81 победа и 8 пораза, Наранџасти ниво – 44 победе и 22 пораза.

Претходни текстЗвезда убедљива у дербију
Следећи текстИза југа Маракане – Лидерство у крви млађих пионира