Утакмица године – 166. вечити дерби

64

У години за нама смо уживали у бројним фудбалским окршајима. Црвено-бели су низали голове, победе и приређивали радост сваком Звездином навијачу, а као најдражу утакмицу у 2022. години путем гласања на нашој апликацији изабрали сте 166. вечити дерби.

Фудбалери Црвене звезде су током 2022. године одиграли велики број важних мечева како у домаћем првенству, тако и у Купу Србије, квалификацијама за Лигу шампиона и Лиги Европе. Црвено-бели су већ у првом делу године остварили велики успех одбранивши дуплу круну, док су у јесењем делу сезоне 2022/23 били учесници групне фазе Лиге Европе и тако шесту годину узастопно наступали у европском такмичењу.

За меч године са 452 гласа изабран 166. вечити дерби (2:0) који су првотимци Црвене звезде одиграли на стадиону “Рајко Митић”, а посета на том дуелу је била невероватна. Чак 43.271 гледалац је уживо пратио меч којим је наш клуб борбу за титулу, која је касније и освојена, учинио изузетно занимљивом. Црвено-бели су одиграли одлично прво полувреме и пре паузе решили питање победника. Охи је довео у вођство наш тим у 29. минуту, након сјајне реакције у петерцу противника, а предност је дуплирао Александар Катаи у 43. минуту, којег краси одличан учинак у утакмицама са вечитим ривалом.

Други најзначајнији сусрет у 2022. години према избору звездаша је са 426 гласова меч Лиге Европе, који је Црвена звезда одиграла против мађарског представника Ференцвароша на популарној Маракани. Утакмица је завршена резулататом 4:1, а црвено-бели су се голеадом, коју су навијачима приредили, приказали Европи као тим који никада не треба отписивати и који је спреман за велика дела. Већ након првих 45 минута дуела трећег кола групне фазе Лиге Европе изабраници Милоша Милојевића су имали два гола предности, а противничку мрежу су затресли Гелор Канга и Стефан Митровић. Победу су у другом полувремену потврдили маестралним головима Александар Катаи и поново Канга.

На трећем месту са 327 гласова најверније звездашке публике се нашао меч који су фудбалери Црвене звезде одиграли на стадиону “Рајко Митић” у финалу Купа Србије против вечитог ривала. Победом у том дуелу наши првотимци су одбранили дуплу круну и на тај начин спустили завесу на сезону 2021/22. Фудбалери Звезде су током већег дела меча на терену били бољи ривал и имали контролу над дешавањима на терену. Прави “икс фактор” у екипи црвено-белих био је Александар Катаи, који је још једном маестралном партијом био нерешива енигма за противничке фудбалере и са два гола решио питање победника највеће утакмице у српском фудбалу.

Четврту позицију је заузела је голеада црвено-белих на утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона са 263 освојена гласа. Сигурно су стартовали фудбалери нашег тима на путу ка Лиги шампиона и савладали Пјуник резултатом 5:0 на стадиону “Рајко Митић”. Утакмицу је у потпуности обележио незаустављиви Осман Букари који је уписао хет-трик и за кога гости једноставно нису имали никакво решење, а још двојица тадашњих новајлија су погодила мрежу ривала, реч је о Кингсу Кангви и Стефану Митровићу.

На петом и последњем месту са 156 гласова се нашла утакмица коју су изабраници Милоша Милојевића одиграли против турског представника Трабзонспор. Црвено-бели су славили резултатом 2:1 у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе. Феноменалним поготком Александра Катаија наш тим је стигао у предност, а коначан резултат је поставио његов имењак Александар Пешић, док се у оба наврата у улози асистента нашао брзоноги Осман Букари.

 

Претходни текстХрабра Звезда поражена од моћне Новаре
Следећи текстЗвездаши изабрали фотографију године