Затворена књига жалости поводом смрти Синише Михајловића

63

Књига жалости поводом преране смрти Звездине легенде – Синише Михајловића је затворена данас у 13 часова, а велики број навијача и званичника је посетио наш клупски музеј током претходна два дана и опростио се од чувеног Михе.

Прерана смрт легенде и аса Црвене звезде Синише Михајловића у 54. години живота ођекнула је светом. Поводом велике жалости и губитка мајстора слободних удараца отворена је књига жалости у Музеју Црвене звезде који су посетиле у суботу од 10 до 17 часова, као и данас од 10 до 13 сати бројне значајне личности из света спорта. Међу њима наравно функционери нашег клуба, бивши фудбалери Црвене звезде, чланови златне генерације из 1991. године, али и људи из разних других професија.

Тешко је пронаћи речи и опростити се од људске громаде каква је био Синиша Михајловић, што је небројано пута доказао током играчке, а касније и тренерске каријере. Генерални директор Звездан Терзић, председник клуба Светозар Мијаиловић, почасни председник клуба Драган Џајић су редом долазили у Музеј Црвене звезде како би упутили последње речи нашем Михи. О томе колико је значајна личност био Синиша Михајловић говори посета нашем музеју од стране председника Србије Александра Вучића, министра иностраних послова Ивице Дачића, министра спорта Зорана Гајића и председника Републике Српске Милорада Додика.

Звездине легенде Зоран Филиповић, Јован Куле Аћимовић, Ратомир Дујковић, Ден Тана, Станислав Караси, Бошко Ђуровски, Миодраг Гроф Божовић, а међу њима чланови чувене генерације која се 1991. попела на кров Европе и света – Драгиша Бинић, Ивица Момчиловић и Илија Најдоски су исписали речи посвећене Синиши Михајловићу.

Такође, књигу жалости су испунили актуелни првотимац и штопер нашег клуба Радован Панков, као и некадашњи играч, а сада тренер омладинске селекције Звезде – Зоран Рендулић, али и асови из осталих спортских дисциплина прослављени кошаркаш Марко Кешељ и легендарни рукометаш Ненад Перуничић. Директор БДП-а и члан Звездиног Управног одбора – Југ Радивојевић, као и председник Скупштине ФК Црвена звезда – Стојан Вујко су одали почаст Синиши Михајловићу и уписали опроштајне речи.

Доказ о томе колико је Михајловић био цењен сведочи посета функционера противничког табора који су дошли како би се опростили од нашег драгог Синише.

Такође, данас је у 11 часова одржана комеморација поводом ране смрти Синише Михајловића којој је присуствовао огроман број људи.

Претходни текстМихајловић: Бити првак Европе и света са Звездом? То не може да се плати…
Следећи текстМихајловић: Како да играм против Звезде, кад је волим и кад сам ту постао бесмртан?