Одбојкашице Црвене звезде убедљиве против екипе из Батајнице

72

Одличну увертиру пред друго коло Лиге шампиона и утакмицу са Новаром, направиле су одбојкашице Црвене звезде. За нешто више од једног часа на Бањици су савладале екипу АС из Батајнице максималним резултатом 3:0.

После уводног вођства гостујуће екипе од 2:5, никако црвено-беле нису успевале да стигну ову предност, све до 15:19. Онда су изабранице Ратка Павличевића преузеле контролу игре и везале десет поена.

Бриљирала је капитен Ана Живојиновић, а у стопу су је пратиле Адела Хелић, Александра Ћировић и Божица Марковић за коначних 25:19.

Други сет су много боље отвориле одбојкашице Црвене звезде, повеле су са 16:3, да би затим гошће везале два поена. Ипак, то није било довољно за расположене изабранице Ратка Павличевића, које су другу деоницу завршиле са 25:13.

Мало више неизвесности било је у трећем сету. Играо се поен за поен све до 20:20. Онда је Хелић поентирала, да би наредна два поена припала Божици Марковић. Стигао је АС до 23:20, ипак последњи поен на мечу припао је Ани Живојиновић.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Адела Хелић са 14 поена, док је Божица Марковић скупила 11.

У уторак 20. децембра, одбојкашице Црвене звезде у другом колу Лиге шампиона дочекују Новару.

Црвена звезда – АС Батајница 3:0 (25:19,25:13, 25:22)

СРЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца:80. Судије: Б.Јованчић. А.Петровић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живојиновић 6, Денисова 9, Марковић 11, Ћировић 5, Чанак 8, Ђурђевић (либеро), Хелић 14, Родић 1.

АС БАТАЈНИЦА: Арсић 1, Васиљевић, Мијачевић 9, Лихтлер, Станковић 17, Николић 6, Четник, Павлашевић 6, Јањић 5, Симеуновић (либеро).

Претходни текстИН МЕМОРИАМ: Синиша Михајловић
Следећи текстРендулић: Стварамо такмичаре, спремамо се за Лигу шампиона!