Иза југа Маракане – Атомски фудбал Звездиних пионира

77

Пионири Црвене звезде су полусезону завршили као првопласирана екипа на табели са максималним учинком, а шеф струке Марко Петровић имао је прегршт комплимената упућених талентованим фудбалерима који су без пораза освојили титулу јесењег првака.

Дечаци рођени 2008. године важе за једне од најталентованијих у Омладинској школи Црвене звезде, а невероватан потенцијал су у потпуности оправдали током претходних шест месеци. Као јесењи прваци црвено-бели пионири су спустили завесу на домаћи шампионат и то на веома доминантан начин. На укупно 13 одиграних утакмица бележили смо само победе, а чета Марка Петровића је била неухватљива за противничке екипе пошто смо постигли чак 75 голова, а примили само десет. Против ИМТ-а на семафору је стајало 16:1 у корист наше екипе, а високе победе остварене су против ОЛЕ-а (9:1) и ОФК Београда (9:0). Убедљиво најефикаснији у нашим редовима био је високи центарфор Алекса Дамјановић који је постигао 19 голова, а на листи стрелаца нашег клуба прате га Павле Штулић и Димитрије Шарић са 11 погодака.

Презадовољни смо оствареним успехом, са 13 победа без нерешене утакмице и пораза. Комплетан стручни штаб је задовољан начином на који смо то постигли. Значај свега тога је велики с обзиром да су играчи у осетљивом узрасту и да треба од “малих ногу” да буду нападачки настројени. Тако их учимо и понашају се у складу са тим. Гледамо да играмо фудбал са што већим бројем голова – тотално офанзивно. Ове сезоне је озбиљнија лига, има доста клубова који су се појачали. Конкуренција је сада јача у свим клубовима, а самим тим и првенство. Предност тога је што се играчи брже развијају. Када се извуче просек датих голова по утакмици он је пет или шест по мечу. Учинак је феноменалан, с тим да смо на одиграним сусретима велики број прилика пропустили, тако да је гол разлика могла да буде још већа. Веома смо задовољни офанзивним сегментом игре. Радује нас што смо дефанзивно одлични с обзиром на мали број примљених погодака – почео је тренер црвено-белих пионира.

Иако је шампионат завршен за ову годину млади фудбалери остају у тренажном процесу, а потом ће се након краће паузе вратити на терене иза југа Маракане.

Тренирамо до 20. децембра, а повратак на терен је планиран за 16. јануар. Почетком фебруара одлазимо у Русију где ћемо играти против Зенита пријатељску утакмицу. У плану су наравно седмодневне припреме, као и неколико међународних турнира. Самим тим уз почетак првенства на пролеће ћемо јачати и расти. Сигурно да ће на зиму бити два или три појачања. Желимо да направимо здраву конкуренцију јер само у таквом амбијанту играчи могу да се развијају – закључио је Марко Петровић.

Пионири Графичара, који се такође такмиче у Лиги пионира, заузимају пету позицију на табели са 26 бодова, уз гол разлику 39:12. Изабраници Бојана Маћешића су остварили осам победа, два пута одиграли нерешено и доживели три пораза.

Претходни текстРукометаши одбранили Куп Београда и обезбедили плеј-оф Купа Србије
Следећи текстЦрвена звезда против Монпељеа у плеј-офу Еврокупа