Ватерполисти убедљиви против Валиса

86

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Валис у 8.колу Суперлиге 16:8 (3:2, 5:1, 4:3, 4:2) на 25.мају.

Пред реванш меч против Вашаша (среда 20 часова), Звезда је имала још једну суперлигашку обавезу коју је успешно положила.

Валис је био у првој четвртини конкурентан, Вукићевић и Семан су донели предност нашем тиму, Бурсаћ смањио, (3:2). Марковић и Јазданхах су погодили на старту друге деонице, а затим је уследила серија црвено-белих која је и преломила утакмицу. Басара, Милојевић и два гола Васића за 8:3.

Басара је постигао и трећи гола за 9:3, а затим је Бурсаћ започео вербални сукоб са Лукасом Семаном, па су арбитри одлучили да су обојица криви и показали црвене картоне. Дејан Савић је указао прилику Гавриловићу, Данковићу и Фуштићу, серију 6:0 заокружио је Вељко Танкосић, да би Бауцало, Шофранац и Радановић смањили минус, а поново Танкосић и Басара погађали за 12:6.

Звезда је у последњем кварталу поново креирала серију између две четвртине 6:0, на голове Танкосића и Басаре су се надовезали Вукићевић, Марковић, још једном Басара и Васић, а коначан резултат поставио са два гола Ковачевић пре саме сирене за 16:8.

Иван Басара је био најефикаснији са 5 голова, Душан Васић је погађао три пута, Душан Марковић, Вељко Танкосић и Милош Вукићевић по 2.

До краја 2022. године наш тим очекује поред дуела са Вашашом и меч 9.кола Суперлиге, последњг кола прве фазе против НБГ Вукова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВАЛИС 16:8 (3:2, 5:1, 4:3, 4:2)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Киш и Балажевић. Искључења: Црвена звезда 8, Валис 6. Петерци: Црвена звезда 4(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Гајић, Марковић 2, Данковић, Васић 3, Банићевић, Басара 5, Вукићевић 2, Семан 1, Милојевић 1, Фуштић, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Дејан Савић

ВАЛИС: Попадић, Шофранац 1, Пошмуга, Бурсаћ 1, Арсеновић, Обрадовић, Радановић 1, Јазданках 1, Бауцало 2, Ковачевић 2, Алмаси, Митровић, Виријевић, Гавриловић. Тренер: Милош Саковић

Претходни текстКатаи најкориснији играч јесени
Следећи текстУбедљив тријумф у Вршцу