Звезда стартује у Лиги шампиона, Чанак: Борићемо се за сваки поен

75

Лига шампиона је ту, после девет година чекања, Црвена звезда ће бити део елитног европског такмичења.

Пред одбојкашицама Црвене звезде је велики изазов, али страха нема, упркос квалитету противника, јер то није у црвено-белој крви.

Противник изабраницама Ратка Павличевића у првој утакмици групне фазе Лиге шампиона, биће сутра (15,00 по средњеевропском ТВ Арена, 17.00 по локалном времену) најбољи женски одбојкашки клуб на свету, Вакифбанк. Актуелне шампионке Европе угостиће Црвену звезду у Истнбулу у хали „Вакифбанк Спорт Сарај“.

Иначе, Црвена звезда игра у Групи Ц у којој су поред Вакифбанке још Новара (Италија) и Потсдам (Немачка).

Одбојкашице Црвене звезде у најјачем саставу отуптовале су за Турску, а оптимизам је присутан у нашој екипи о чему сведочи и Катарина Чанак, средњи блокер Црвене звезде.

– Очекујемо да уђемо мотивисано у меч са Вакифбанком,. Борићемо се за сваки поен, покушаћемо да будемо квалитетан противник екипи из Истанбула. Сигурно се нећемо предавати – истакла је Катарина Чанак, средњи блокер Црвене звезде.

Свесне су одбојкашице Црвене зведе, да екипа из Истанбула има много квалитетних играчица и да готово немају слабу тачку у игри. Ипак, то не брине црвено-беле.

– Позитивна трема је присутна, али она це извући максимум из нас у то сам сигурна.

Упркос томе што су поражене у последњем првенственом колу од Уба, одбојкашице Црвене звезде су тај меч ставиле у архиву, мисли су окренуте само сутрашњем дуелу са Вакифбанком.

-Свака утакмица је посебна прича, учимо и растемо из сваке утакмице. Брзо смо се окренуле ка овом мечу, који жељно и мотивисано дочекујемо. Даћемо све од себе да се у добром светлу представимо против Вакивфанке у Истанбулу – закључила је Катарина Чанак.

По пропозицијама ЦЕВ, победници пет група ће се пласирати директно у четвртфинале Лиге шампиона.

У плеј–оф фази (квалификацијама за четвртфинале) играће пет другопласираних екипа, као и најбоља трећепласирана екипа. Победници три двомеча ће играти у четвртфиналу. Преостале четири трећепласиране екипе ће такмичења наставити у четвртфиналу Купа ЦЕВ 2023.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда мтс поводом утакмице 12. кола Евролиге
Следећи текстЗвезда одбранила Куп Београда и пласирала се у плеј-оф Купа Србије