Још једна полусезона – 103!

68

Црвена звезда има невероватан низ, најдужи активни у Европи који прети да уђе у анале светског фудбала, с обзиром на то да смо и ове полусезоне остали непоражени на Маракани у првенственим мечевима и сада смо на коти од 103.

Првенствени низ без пораза на Маракани започет је још 30. априла 2017. године победом над Војводином резултатом 2:0. Тада су за наш тим погађали Гелор Канга и Срђан Плавшић, а низ траје и дан данас. Тренутно смо на коти од 103 меча у низу без пораза на Маракани у првенству, а ово је још једна полусезона где нико у Србији на нашем стадиону није успео да однесе читав плен. Лични рекорд који смо имали износио је 96 и оборили смо га крајем јула, а до тада па до данас одиграно је још шест утакмица на којима смо остварили пет победа уз реми. Побеђивали смо: Вождовац 4:0, Јавор 4:1, Напредак 1:0, Спартак 3:0, Младост Лучане 2:0, док смо резимирали са ТСЦ-ом 1:1.

Звезда сада на 103 утакмице на Маракани има 94 победе и девет ремија уз гол разлику 332:45. Највећи рекорд у историји фудбала када је реч о овом сегменту поставио је Реал Мадрид који је у периоду од 1957. до 1965. године имао 121 меч без пораза на свом стадиону у првенственим утакмицама. Ако наставимо са оваквим играма, није немогуће да у наредној сезони и престигнемо славни шпански клуб.

Претходни текстЦрвена звезда декласирала Слогу пред дуел са Лублином
Следећи текстЛегенде Маракане | Перица Огњеновић