Пораз омладинаца

29

Омладинска селекција Црвене звезде поражена је на гостовању у Лучанима од домаће Младости резултатом 5:1 у оквиру 16. кола првенства, а једини погодак на мечу за тим Зорана Рендулића постигао је капитен Стефан Пиргић из пенала.

Младост – Црвена звезда 5:1 (1:1)

Стадион: „ФК Младост“, Лучани.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Жунић у 35, Златановић у 48. и Величковић у 60. и 81. и Стојановић у 85. минуту за Младост, а Пиргић у 7. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Обућина, Сремчевић, Рацић (Младост), Видојевић, Вукичевић (Црвена звезда).

Младост: Мијатовић, Дивац, Рацић, Ћировић (од 70. Стојановић), Пеливановић (од 77. Ристић), Обућина, Златановић (од 70. Тодоровић), Сремчевић (од 83. Радојевић), Величковић (од 88. Влашковић), Митровић, Жунић.

Црвена звезда: Маринковић, Недељковић, Вукичевић, Видојевић, Матић (од 13. Мимовић, од 68. Граоња), Мајсторовић (од 57. Лечић), Бошковић (од 32. Радоњић), Пиргић, Миладиновић, Стојсављевић, Ивић (од 57. Никчевић).

Звезда је брзо стигла до вођства, а играо се седми минут меча. Ивић је одузео лопту дефанзивцу Младости, упослио Миладиновића, ког је потом капитен домаћих – Жунић непрописно зауставио, а арбитар Илић показао на белу тачку. Сигуран извођач за девети првенствени гол био је Стефан Пиргић. Принудно је Рендулић морао да мења, и то у два наврата, с обзиром да су се на повреду пожалили и Матић и Бошковић, те су их заменили Мимовић и Радоњић. Домаћи су успели да дођу до изједначења у 35. минуту када је Жунић био највиши у скоку после корнера.

На старту другог полувремена, одмах и преокрет, с обзиром на то да је Златановић у 48. минуту успео да матира Маринковића који је имао неколико сјајних одбрана у првом делу игре. Нису ту стали проблеми за наше омладинце, с обзиром да је Рендулић и трећу измену морао принудно да направи, када је после дуела Ивић остао да лежи на трави. Домаћи су погодили и у 60. минуту када се Величковић добро снашао после центаршута и матирао Маринковића.

Разиграли су се фудбалери нашег тима после примљеног гола, па је прво Радоњић у 67. минуту могао да смањи резултат, да би потом Пиргић имао фантастичну прилику, већ у следећем нападу, када се нашао „очи у очи“ са Мијатовићем који је успео да одбрани. Опробао је и Граоња ударац у 72. минуту, али је лопта завршила тик изнад пречке. Ипак, поново су домаћи преузели иницијативу и до краја меча постигли још два гола – Величковић у 81. и Стојановић у 85. минуту.

Претходни текстОдбојкашице Црвене звезде посустале после вођства против Уба
Следећи текстВатерполисти наставили позитиван низ у Суперлиги