Одржана ванредна Скупштина ФК Црвена звезда

93

ФК Црвена звезда је у суботу 3. децембра 2022. године одржао ванредну седницу Скупштине у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а на дневном реду се нашло 5 тачака:

1. Усвајање записника са претходне седнице Скупштине
2. Обраћање председника клуба
3. Избор чланова Управног одбора клуба
4. Подношење иницијативе за измене и допуне статута ФК Црвена звезда
5. Верификација одлуке УО ФК Црвена звезда о повлачењу дреса са бројем 11 по завршетку сезоне 2022/23

Члановима Скупштине се обратио председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић:

Поштовани чланови скупштине,

Дугујем захвалност нашим члановима за поверени мандат. Схватам да је на овај начин одато признање управи и свим запосленима, за рад у протеклом периоду, за шест шампионских титула, две дупле круне, групне фазе Лиге шампиона – два пута, Лиге Европе – четири пута, за општи напредак Клуба у организацији и пословању.

Ово је само пресек оствареног, потврда континуитета врхунских резултата и општег развоја Клуба као и основица за даље успешно пословање према стратешким темељима нашег Клуба које чине резултати, таленти, имовина и звездашка заједница.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА је од свог настанка имала улогу да предњачи и уводи у своје пословање ново, напредније, да стално расте и јача. Клуб ће наставити свој развој за који је у претходних 8 година најзаслужнија храбра развојна оријентација и лидерство највишег менаџмента Клуба.

Према 6 стратешких стубова нашег Клуба дефинисали смо следеће циљеве за наредне 4 године:

1. Први стратешки стуб – Национално лидерство – наш циљ за наредне 4 године је титула сваке године.

2. Други стратешки стуб – Европска релевантност – циљ је групна фаза Лиге шампиона или Лиге Европе сваке године.

3. Трећи стратешки циљ – Стабилност и раст – циљ је профитабилност са растом прихода и профита.

4. Четврти стратешки стуб – Савремена инфраструктура – циљ је започети изградњу новог стадиона, изградити нови тренинг центар и припремити даљи развој постојеће локације.

5. Пети стратешки стуб – Младост је будућност – циљ је повећање прихода од трансфера младих играча и повећање броја репрезентативаца омладинских селекција.

6. Шести стратешки стуб – Доживљај и радост за све – циљеви су повећање посете на стадиону, повећање броја деце, жена и породица на утакмицама, повећање броја чланова, као и организација највећих славља и догађаја у Србији сваке године.

Основни наш темељ стратегије је врхунски спортски резултат. Да би смо то постигли, све структуре клуба морају бити усмерене ка стварању најбољег могућег тима, који ће моћи да досегне најбоље резултате.

Сви делови система морају бити у функцији тог задатка. Од рада у омладинској школи, селекције, затим финансијског дела који је основа за укупан рад и пословање, као и подршке наших навијача и чланова.

Даље унапређење омладинске школе један је од кључних задатака. То нам је обавеза јер ћемо тиме обезбедити припрему талената за наш први тим и истовремено обезбедити извор финансијских средстава кроз трансфере.

Да би направили следећи корак у развоју ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ морамо у наредне 4 године започети изградњу новог стадиона и изградити нови тренинг центар који ће омогућити још боље услове за остварење врхунских спортских резултата.

Звездину милионску заједницу је неопходно покренути и пробудити да би остварили зацртане циљеве пре свега по питању посете и броја чланова.

Такође, имамо мисију као друштвено одговорна фирма, а тај задатак се мора даље развијати кроз разне облике васпитања, образовања и припреме спортиста, наших људи који припадају ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ. Потребно је да развијају љубав, одговорност према ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ, да се клуб на адекватан начин воли и да сваки наш припадник томе да допринос. Имамо изузетно верне и посвећене чланове а стремићемо томе да број наших чланова са плаћеном чланарином буде већи у односу на број који сада имамо.

Желим такође да истакнем да смо веома поносни на сарадњу са Спортским друштвом Црвена звезда, као и да ће Фудбалски клуб и у периоду пред нама представљати локомотиву развоја Спортског друштва на основама солидарности и узајамног уважавања.

Од изузетне важности за даљи напредак Клуба је јединство целокупне звездашке заједнице као и свих клупских органа. Континутитет и даља храбра развојна стратегија је гарант дугорочне одрживости и даљег напретка Клуба. Зато позивам звездашку заједницу на слогу и још чвршћу свакодневну подршку Клубу, на долазак на сваку утакмицу Звезде, на учлањење свих звездиних породица.

Посебно желим да се захвалим СВИМА који су уз ЗВЕЗДУ у добрим али и у лошим временима. Лојалност се огледа пре свега у тешким тренуцима. Надамо се да ће бити још више управо таквих звездаша јер што је већа подршка Клубу, слога и јединство, то ће верујемо бити боља времена пред нама а кризе ћемо лакше и брже заједно превазићи.

Ми имамо постављене циљеве као и ресурсе за остваривање тих циљева. То је наш колектив као и сваки звездаш у нашој звездашкој заједници.

Тим који добија не треба мењати те предлажем Скупштини да усвоји исти састав Управног одбора који би чинили:

1. Аврамовић Зоран
2. Аћимовић Јован
3. Бабић Слободан
4. Вујко Стојан
5. Думнић Никола
6. Костић Миленко
7. Марковић Велимир
8. Радивојевић Југ
9. Ристић Миљко
10. Савић Душан

Предложени људи су остварени у својим професијама, угледни и успешни привредници, фудбалери, лекари, уметници, адвокати.

За крај мог обраћања, захвалио бих се на подршци, још једном, свим нашим члановима, као и на сарадњи свим запосленима и свим клупским органима.

Посебно морам да истакнем Генералног директора Звездана Терзића, који је и мотор и локомотива нашег развоја, свих ових 8 година. Наш менаџмент тим је преузео велику одговорност и свестан је терета руковођења овако великим Клубом. Захваљујем се на толико енергије, вере и лојалности као и свакодневном мукотрпном раду, од ране зоре до касно у ноћ, а све у корист развоја нашег Клуба.

Живела наша ЦРВЕНА ЗВЕЗДА!

Претходни текстВатерполисти наставили позитиван низ у Суперлиги
Следећи текстИзабрани чланови Управног одбора клуба