Звезда савладала и Приморац

66

Ватерполисти Црвене звезде остварили су у и трећу победу у регионалном такмичењу. Другог дана другог турнира на Бањици, Звезда је била успешнија од которског Приморца – 9:6 (1:1, 2:3, 2:1, 4:1).

Чврста утакмица, у којој су Которани, за које наступају бивши чланови Црвене звезде – голман Александро Краљ и филип Гардашевић, имали 1:4 у другом периоду игре, али су Танкосић и Марковић у финишу смањили минус пред полувреме, 3:4.

Звезда је другим голом Марковића у трећем кварталу стигла до 4:4, а Мршић и Васић су погађали до краја. У последњем периоду игре изабраници Дејана Савића су сломили отпор противника и са два гола Басаре, по један Вукићевића и Танкосића потврдили трећу победу – 9:6.

По два гола постигли су Танкосић, Марковић, Васић и Басара, једном је стрелац био Вукићевић.

Црвена звезда је из четири утакмице освојила 9 бодова, колико имају Југ, сплитски Јадран и загребачка Младост, која је на деоби петог места са нашим тимом.

Противник последњег дана другог турнира је Југ, (13 часова).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРИМОРАЦ 9:6 (1:1, 2:3, 2:1, 4:1)
Београд, базен: УСЦ „Вождовац“. Судије: Франуловић и Цопић. Играч више: Црвена звезда 8 (3), Приморац 10 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Гајић, Марковић 2,Суботић, Васић 2, Банићевић, Басара 2, Вукићевић 1, Семан, Милојевић, Радовић, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Дејан Савић

ПРИМОРАЦ: Краљ, Драшковић 1, Мршић 1, Гопчевић 1, Мачић, Вукасовић, Пауновић 1, Гардашевић 1, Станојевић, Вујошевић 1, Милић, Баштрица, Исљамовић, Вучковић. Тренер: Ранко Перовић

Претходни текстПораз Звездиних оклопника у продужетку
Следећи текстМаксимална победа одбојкашица Црвене звезде у Новом Саду