Звездини бисери – Убедљиви млађи кадети

85

Пет утакмица у викенду за нама имале су наше млађе категорије, а убедљиве тријумфе су остварили млађи кадети, као и млађи пионири Црвене звезде.

Кадетске селекције, и Црвене звезде и Графичара, су у викенду за нама доживеле пораз. Црвено-бели су на гостовању Војводини поражени резултатом 3:2, иако су имали три бода у џепу и меч у својим ногама практично до надокнаде времена, када су домаћи дошли до преокрета. У тиму Слађана Николића су погађали Вељко Милосављевић и Стефан Голубовић. Када је реч о Графичару, они су дочекали Чукарички у оквиру 14. кола и доживели пораз на теренима иза југа Маракане резултатом 0:2.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 14. КОЛО:

1. Чукарички – 39 бодова, гол разлика 54:12
2. Партизан – 35 бодова, гол разлика 42:12
3. Црвена звезда – 33 бода, гол разлика 63:16
—-
9. Графичар – 16 бодова, гол разлика 26:37

СТРЕЛЦИ: Андрија Максимовић (15 голова, Црвена звезда), Стефан Голубовић (10 голова, Црвена звезда), Вељко Вукојевић (7 голова, Црвена звезда).

АСИСТЕНТИ: Урош Тегелтија (8 асистенција, Црвена звезда), Андрија Максимовић (6 асистенција, Црвена звезда), Вељко Вукојевић (5 асистенција, Црвена звезда).

Сениори Графичара су завршили полусезону поразом од ИМТ-а резултатом 3:0, али треба истаћи да у дербију 19. кола Прве лиге Србије нису могли да рачунају на чак четворицу стандардних фудбалера због обавеза у младој репрезентацији Србије (Јован Митуљикић, Никола Кнежевић, Урош Лазић и Филип Васиљевић). Упркос томе, Марко Неђић и његови пулени могу да буду задовољни позицијом на табели, с обзиром да пролећни део сезоне чекају са другог места.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 19. КОЛО:

1. ИМТ – 43 бода, гол разлика 32:14
2. Графичар – 37 бодова, гол разлика 44:24
3. Железничар – 37 бодова, гол разлика 27:16

СТРЕЛЦИ: Никола Кнежевић и Јован Митуљикић (6 голова), Мирко Николашевић и Андрија Калуђеровић (5 голова).

АСИСТЕНТИ: Никола Кнежевић (6 асистенција), Марко Ћурић, Милош Стојчев, Андрија Калуђеровић (3 асистенције).

Селекције млађих кадета Графичара и Црвене звезде су одмерили снаге у оквиру 14. кола првенства, а победу су однели условно речено „гости“. Резултат је био 0:3 у корист екипе Милорада Вилотића, а у стрелце су се уписали Ђорђевић, Грујић и Ђуровић. Такмичарци су током викенда били и млађи пионоири Црвене звезде који су савладали Рад резултатом 2:0, а прецизни у тиму Милана Савковића били су Лацмановић и Чукић.

Претходни текстПразник мачевања у сали СД Црвена звезда
Следећи текстЗашто? (Марко Ивковић 1989-2014)