Пораз кадета у Новом Саду

26

Кадетска селекција Црвене звезде доживела је пораз на гостовању у Новом Саду против домаће Војводине у оквиру 14. кола шампионата (3:2). Иако су пулени Слађана Николића водили до последњих неколико минута утакмице и били далеко конкретнији ривал, успели су домаћи да преокрену и у финишу стигну до три бода. За Звезду су погађали Вељко Милосављевић и Стефан Голубовић.

Војводина – Црвена звезда 3:2 (0:1)

Стадион: „СЦ Вујадин Бошков“, Нови Сад.

Судија: Саша Ранисавић.

Стрелци: Бутраковић у 71. и Јовановић у 89. (из једанаестерца) и 90. минуту за Војводину, а Милосављевић у 20. и Голубовић у 74. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Велицки, Еремић (Војводина), У. Илић, Милосављевић (Црвена звезда).

Црвени картони: Бошкан (Војводина), А. Максимовић (Црвена звезда).

Војводина: Матић, Велицки, Вукобратовић (од 46. Васић), Еремић, Пилић, Павловић (од 66. Перановић), Поповић (од 66. Јурешић), Нинковић (од 85. Ахметовић), Бошкан, Јовановић, Бутраковић (од 88. Црновчић).

Црвена звезда: Драшкић, Остојић, Т. Илић, У. Илић (од 46. Стојановић), Ђурић, Милосављевић, Петровић (од 77. Д. Тегелтија), А. Максимовић, Вукојевић (од 62. Жагар), У. Тегелтија (од 62. Голубовић), Маркочевић (од 68. Милошевић).

Могла је Звезда да већ у првом минуту постигне чак два поготка и потпуно пребаци ток утакмице у своју корист, али је ударац Максимовића одбранио Матић, док је у наредном нападу Вукојевић остао „кратак“ при уклизавању на пас Тегелтије. Кружили су наши кадети око гола домаћина, а дефанзивни бедем Војводине пробијен је у 20. минуту када је Максимовић центрирао из корнера, а капитен екипе Вељко Милосављевић надскочио чувара и савладао Матића.

Играо се 28. минут када је Маркочевић борбено реаговао и пресекао пас дефанзивца Војводине, а потом и предриблао голмана, међутим, успео је Велицки да реагује и у последњем тренутку спречи нашег нападача да удвостручи предност, мада је утисак и да је наквашен терен у овом случају помогао домаћима, с обзиром на то да се лопта у једном тренутку „заглавила“ у трави. Кренули су офанзивније фудбалери Војводине, што је остављало простора нашим кадетима који су демонстрирали брзину на делу, па су у два наврата Вукојевић и Максимовић „бежали“ и наводили домаће на то да праве прекршаје за картоне, а уједно и најозбиљније претили. Ипак, крај првог полувремена обележила су кошкања, а судија Ранисавић је искључио Бошкана и Максимовића.

Тражио је Маркочевић константно простор како би угрозио домаћина, а његов ударац из 53. минута, са ивице казненог простора, завршио је преко пречке, као и покушај Тегелтије који је уследио из сличне позиције. Атаковали су фудбалери Звезде, док су се домаћи определили да чекају прилике из контри, а у 64. минуту је резервиста Жагар могао да погоди када му је Голубовић одложио лопту, међутим, био је Матић на месту и успео да „укроти“ лопту коју је послао брзоноги офанзивац са десетак метара. Као да је све то мало опустило наше кадете, па су домаћи после лепог дриблинга Бутраковића погодили у 71. минуту. Ипак, три минута касније, поново прекид и поново гол за Црвену звезду. Борио се лавовски Стефан Голубовић и исплатило му се то, а овог пута се у улози асистента нашао капитен Милосављевић који је спустио лопту за високог нападача, а он искоса са неколико метара „пробушио“ Матићеву мрежу.

Нажалост, за два минута су успели домаћи да дођу до преокрета, а најзаслужнији за то био је капитен Војводине – Јовановић. Прво је у 89. минуту погодио из једанаестерца, а онда је минут касније искористио додавање Перановића и ставио тачку на меч.

Претходни текстКарлес Марко нови члан стручног штаба КК Црвена звезда
Следећи текстТријумф Звездиних фудбалерки у Кањижи