Легенде Маракане | Славиша Стојановић

24

У новом издању емисије „Легенде Маракане“ доносимо вам интервју са Славишом Стојановићем, некадашњим тренером Црвене звезде који је вратио титулу у витрине нашег музеја после шест сезона.

Славиша Стојановић је рођен 6. децембра 1969. године близу Власотинца у Словенији. Након завршетка играчке каријере почиње да се бави тренерским послом 1998. године. Стартовао је од млађих категорија репрезентације Словеније, потом је тренирао неколико словеначких клубова где се афирмисао као тренер Домжала. Предводио је још А селекцију Словеније, а онда је 2013. године стигао на место шефа стручног штаба Црвене звезде. На клупи Звезде је провео 370 дана и у сезони 2013/14. извојевао 26 победа, забележио пет ремија и доживео шест пораза. После шест година титула је била поново на Маракану, а последњој утакмици одиграној на нашем стадиону у његовом мандату против ОФК Београда присуствовало је готово 49 хиљада звездаша. Том победом је стављена круна на сјајан мандат тадашњег стручњака Црвене звезде.

У опширном разговору са Славишом Стојановићем откривамо многобројне занимљиве детаље из периода словеначког стручњака проведеног на клупи Црвене звезде.

Претходни текстЗвезда убедљива против Врачара на старту првенства
Следећи текстЗвездини сениори кренули у одбрану титуле