Катаи престигао Пјановића на листи вечних стрелаца!

22

Александар Катаи је са укупно 93 поготка у дресу Црвене звезде престигао прослављеног голгетера Михајла Пјановића на листи најбољи стрелаца у историји нашег трофејног клуба! Тиме је Звездин Магико чврсто заузео девету позицију и претендује да престигне легендарног Рајка Митића на списку најефикаснијих.

Плеше Катаи по терену, али већ смо навикли на мајсторије момка који је одавно задужио дрес са бројим 10 и поносно га носи на леђима. Са два гола на утакмици против Радника је донео Црвеној звезди важна три бода на неугодном гостовању, али поред тога Магико је остварио лични рекорд. Са укупно 93 гола Александар Катаи је престигао чувеног центарфора Михајла Пјановића који је постигао један гол мање у дресу Звезде. Одавно је вешти дриблер ступио на листу топ 10 најефикаснијих фудбалера нашег трофејног клуба, а сада је заузео девето место и има одличну могућност да до краја сезоне престигне прву Звездину Звезду – Рајка Митића који је постигао 109 голова.

Први гол за Звезду офанзивни фудбалер је постигао на Маракани у победи над екипом ОФК Београда 29. новембра 2014. године, а онда је наредне такмичарске године био најбољи стрелац екипе са 23 поготка. Желели смо његов повратак на Маракану, а онда када нас је одушевио доласком решио је и да почасти све заљубљенике у црвено-беле боје. Минуле сезоне “мађионичар у копачкама” је био најефикаснији у досадашњој каријери са чак 33 гола, где је играо невероватно и оправдао све епитете који га красе.

Када је у питању домаћи шампионат Катаи је за сада постигао 72 гола, док је у Купу Србије био прецизан шест пута. На међународним европским утакмицама више пута је доказао класу, матирао многе противничке голмане и остварио учинак од 15 погодака.

Доста голова реализовао је Магико из отворене игре, али је показао да су слободни ударци, као и скок игра постали снажан адут крилног нападача. Бројне чаролије приказане на терену донеле су Црвеној звезди успехе, проласке и елиминације ривила, бодове… Поред свега тога Катаи је доносио Звезди и трофеје, а перформанс у финалу купа у финишу сезоне 2021/22 и голови против вечитог ривала остаће вечно урезани златним словима. Заједно са својом Звездом – Катаи је тада донео 12. дуплу круну у витрине нашег музеја.

У делиријум је доводио противничке одбране некадашњи играч Олимпијакоса, Платањаса, Алавеса, Чикага и ЛА Галаксија, а чак 93 пута је био заслужан за ерупцију одушевљења свих којима је Звезда у срцу. Дуго ће се причати о његовим дриблинзима и головима, преносиће се са колена на колено каквој су магији на травнатим површинама сведочили навијачи Црвене звезде. Говорили смо много пута да је “форма пролазна, а класа вечна”, а с обзиром да је Александар Катаи управо такав прототип играча нема сумње да ће са Црвеном звездом оборити још многе клупске и персоналне рекорде.

НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ У ИСТОРИЈИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ:

1. Бора Костић – 230
2. Драган Џајић – 155
3. Душан Савић – 149
4. Зоран Филиповић – 138
5. Коста Томашевић – 137
6. Војин Лазаревић – 134
7. Дарко Панчев – 116
8. Рајко Митић – 109
9. Александар Катаи – 93
10. Михајло Пјановић – 92

Претходни текстДушко Ивановић нови тренер Црвене звезде!
Следећи текстШест Звездиних клинаца у младој репрезентацији